Lectură de 6 minute

07 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Deveniți creativi în sarcina de a economisi bani: Top 3 sfaturi 

Advertorial

Abonează-te pe  

Problema cheltuielilor excesive și a gestionării deficitare a banilor este probabil cunoscută de toată lumea. Ce puteți face chiar acum pentru a vă îmbunătăți situația financiară? Un credit rapid vă poate ajuta să acoperiți cele mai urgente lipsuri financiare, dar această soluție nu este sustenabilă pentru planificarea financiară pe termen lung și nu vă îmbunătățește sănătatea financiară.

Sursa foto: unsplash.com

Experții spun că problemele financiare sunt de natură psihologică în majoritatea cazurilor. Oamenii sunt împinși la cheltuieli excesive din cauza impulsivității, a lipsei de disciplină și a unui nivel scăzut de educație financiară. Așadar, iată câteva modalități creative de a vă face mai frugal și mai sistematic în cheltuirea banilor.

Abordarea #1: Economisirea la alimente

Cu toții avem nevoie de alimente pentru viața de zi cu zi, iar acestea devin adesea cea mai mare categorie de cheltuieli în multe gospodării. Dar există întotdeauna mult loc pentru a economisi bani la alimente, iar aici sunt câteva sfaturi viabile.

  • Cumpărați în vrac. Achizițiile în vrac nu sunt posibile pentru toate tipurile de produse alimentare, dar unele bunuri neperisabile pot fi într-adevăr cumpărate în vrac. Gândiți-vă să faceți cumpărături o dată la câteva luni pentru a vă aproviziona cu aluat, zahăr, condimente, paste făinoase și alte categorii de alimente cu termen de valabilitate lung.
  • Faceți cumpărăturile în timpul săptămânii. Veți fi surprins să aflați că magazinele cresc prețurile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, deoarece majoritatea clienților fac cumpărături în zilele libere. De aceea, puteți obține oferte mult mai echitabile dacă faceți cumpărături în timpul săptămânii și în timpul zilei (nu seara).
  • Utilizați cardurile de cashback. Cashback pare nesemnificativ doar la prima vedere, dar gândiți-vă că primiți înapoi 1% din toate cheltuielile dumneavoastră și veți vedea că nu este chiar atât de puțin. Unele magazine au oferte speciale și oferte de cashback sporite pentru anumite categorii de produse, așa că veți avea întotdeauna multe opțiuni de economisire cu astfel de carduri.
  • Mergeți la cumpărături cu o listă. Respectarea unei liste este cea mai frecventă și cea mai eficientă modalitate de a economisi bani pe mâncare. Atunci când faceți o listă înainte de a pleca de acasă, sunteți mult mai bine poziționat pentru a include doar produsele de care aveți cu adevărat nevoie, în loc să cumpărați tot ce vă place de pe rafturi.

Chiar și aceste schimbări simple în obiceiurile dumneavoastră de cumpărături vor face o diferență reală în facturile lunare pentru alimente și alte lucruri esențiale pentru casă. Puteți vedea cu ușurință cum supermarketurile profită de obiceiurile de livrare ale oamenilor pentru a obține mai multe profituri. Prin urmare, prin piratarea acestui sistem, puteți lăsa ceva mai mulți bani în buzunar la sfârșitul lunii fără a refuza produsele și mărcile preferate.

Abordarea nr. 2: Cheltuiți mai puțin pe combustibil

Dacă dețineți o mașină și petreceți mult timp în timpul zilei sau al săptămânii conducând, benzina va reprezenta cu siguranță o mare parte din cheltuielile dvs. lunare. Prin urmare, puteți încerca câteva variante de economisire pentru benzină.

  • Comparați prețurile. Benzinăriile au mici variații de prețuri, așa că instalarea unei aplicații care compară tarifele în timp real vă poate economisi mulți bani.
  • Păstrează-ți mașina în stare bună. Mașinile cu probleme tehnice nerezolvate consumă adesea mai mult combustibil sau suferă de scurgeri de combustibil. Așadar, dacă vă mențineți mașina în stare de întreținere, economisiți și pe combustibil și pe uleiul auto.
  • Încercați să faceți carpooling. Nu trebuie să plătiți singur întreaga călătorie în fiecare zi. O variantă bună este să vă asociați cu un vecin sau un coleg și să împărțiți costurile pentru benzină. În acest fel, puteți reduce facturile la benzină de 2-3 ori.
  • Conduceți în regim de economie de combustibil. Să conduci prea repede și să frânezi prea tare este un obicei care consumă multă benzină. Adoptând un comportament de conducere mai lin, puteți economisi costuri și vă puteți îmbunătăți siguranța la volan.

Abordarea nr. 3: Economisiți la facturi

În cele din urmă, facturile la utilități vă golesc bugetul în fiecare lună, deoarece aceste cheltuieli sunt de cele mai multe ori inevitabile. Cu toate acestea, puteți reduce aceste facturi prin reconsiderarea mai multor obiceiuri de utilizare a utilităților. Iată câteva exemple:

  • Scoateți din priză dispozitivele. Veți fi șocat să aflați cât de mult vă costă în fiecare lună toate dispozitivele aflate în stand-by. Așadar, dacă deconectați cuptorul cu microunde, televizorul și alte dispozitive, puteți adăuga economii lunare.
  • Profitați de reducerile de noapte. Electricitatea costă mult mai puțin noaptea, iar tu poți profita de această diferență folosind mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe în acele ore. Deoarece aceste dispozitive au cicluri de lucru care consumă multă energie, veți reduce considerabil facturile dacă le veți utiliza în perioadele în care alții dorm și nu folosesc aparatele electrocasnice. Este ușor să faceți acest lucru cu dispozitivele moderne care au o opțiune de temporizare și care își pot începe și încheia activitatea fără controlul dumneavoastră personal.
  • Treceți la becuri și dispozitive eficiente din punct de vedere energetic. Eficiența energetică este deviza producătorilor moderni și puteți găsi cu ușurință dispozitive, becuri și aparate noi, cu consum redus de energie, dacă sunteți suficient de meticulos pentru a le verifica parametrii.
  • Izolați locuința. Sistemele de încălzire și de răcire muncesc din greu pentru a menține temperatura stabilă a casei, dar utilizarea lor poate fi redusă la minimum dacă izolați corespunzător locuința. Trebuie să vă auditați locuința și să verificați izolația ușilor și ferestrelor; cele care au scurgeri vă vor secătui bugetul.

Aceste trucuri vă pot transforma bugetul gospodăriei și vă pot permite să cheltuiți mult mai puțin pe facturi - veți vedea diferența foarte repede. Este suficient să comparați facturile din luna precedentă cu cele anterioare pentru a vedea cât de mult ați economisit.

Există multe variante de explorat

După cum puteți vedea, economisirea banilor nu este o misiune imposibilă, mai ales dacă vă uitați în jur și vedeți câți bani în plus cheltuiți. Este ușor să devii mult mai frugal prin simpla revizuire a cheltuielilor tale și prin faptul că te gândești mai bine la ele. Întotdeauna există o oportunitate de a economisi bani la diverse categorii de cheltuieli și achiziții; este doar o chestiune de creativitate și perseverență din partea dumneavoastră. Așadar, încercați mai multe opțiuni și alegeți-o pe cea care vi se pare cea mai convenabilă. Mai mulți bani în buzunar vor deveni o mare încurajare pe calea spre frugalitate.

Citeste si:
Analiză: Peste 50% dintre consumatori sunt preocupați de economisire și sunt atenți la prețuri, așteptându-se la creșterea lor
Analiză: Peste 50% dintre consumatori sunt preocupați de economisire și sunt atenți la prețuri, așteptându-se la creșterea lor

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Deveniți creativi în sarcina de a economisi bani: Top 3 sfaturi