Lectură de un minut

16 Aug 2021 - Știri și Noutăți

DelicioUS!, prima platformă dedicată gastronomiei americane lansată în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

DelicioUS! lansează prima platformă din România dedicată exclusiv gastronomiei americane, un proiect care își propune să intermedieze legătura dintre bucătăria Statelor Unite și pasionații din industria autohtonă alimentară, de retail și ospitalitate, potrivit unui comunicat de presă.

DelicioUS! este un parteneriat între asociațiile comerciale americane și Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ce are ca scop promovarea calității și diversității agriculturii americane.

Platforma adună poveștile din spatele produselor de origine americană și promovează trendurile din industria food & beverage, precum și informațiile cu privire la procesele de producție a preparatelor de peste ocean.

Website-ul ia forma unei cărți de bucate virtuale, împărtășind secretele gastronomiei americane și ingredientele specifice acesteia care sunt mai puțin cunoscute în bucătăriile românilor. Platforma aduce o serie de articole inspirate din cultura Statelor Unite ce spun povestea producătorilor locali, alături de o selecție de rețete originale sau reinterpretate de către chefi de renume internațional.

Aproape 40 de asociații americane partenere

Pe lângă conținutul informativ, conceptul își propune să faciliteze interacțiunea dintre importatorii autohtoni și producătorii de pe scena gastronomică a Statelor Unite. Astfel, reprezentanții industriei alimentare și cei din sectorul retail local pot intra în contact cu cele mai importante 39 de asociații partenere americane regăsite în platformă.

Demersul vizează dezvoltarea unor colaborări stabile și eficiente în ceea ce privește aprovizionarea dintr-o varietate de categorii de produse, printre care fructe, legume, cereale, produse de măcelărie, pește și fructe de mare, băuturi sau brânzeturi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DelicioUS!, prima platformă dedicată gastronomiei americane lansată în România