Lectură de 2 minute

05 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Delhaize a ajuns la un total de 32 de supermarketuri vândute. Cine sunt noii proprietari

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul belgian de supermarketuri Delhaize a găsit cumpărători pentru încă 17 supermarketuri, ajungând la un total de 32 de supermarketuri vândute - un sfert din totalul magazinelor aflate în gestiunea sa. De asemenea, a fost anunțată data de deschidere pentru primele cincisprezece magazine.

Sursa foto: Pixabay

La fel ca în cazul primelor cincisprezece supermarketuri vândute luna trecută, noii proprietari sunt un amestec de persoane care operează deja unul sau mai multe magazine Delhaize (șapte), actuali angajați Delhaize (tot șapte) și candidați externi, inclusiv unii foști angajați Delhaize (trei). Supermarketurile afectate ar trebui să se redeschidă ca magazine francizate în următoarele luni, informează RetailDetail.eu.

Retailerul va anunța achiziții suplimentare în lunile următoare. Pentru ca tranziția tuturor celor 128 de magazine să funcționeze corect, o abordare în mai multe etape este primordială, a subliniat Delhaize. În medie, perioada de tranziție pentru un magazin durează aproximativ zece săptămâni, timp în care trebuie făcute multe lucruri în ceea ce privește administrația și IT-ul.

Delhaize anunță, de asemenea, datele de deschidere a primului lot din cele cincisprezece supermarketuri a căror achiziție a fost anunțată pe 7 august.

Greve și blocări ale depozitelor de distribuție

Retailerul a confirmat anterior că intenționează să găsească un cumpărător pentru toate cele 128 de supermarketuri și că magazinele vor rămâne deschise până când va fi găsit un nou proprietar.

Compania reiterează, de asemenea, că angajații afectați își vor păstra toate salariile și condițiile de muncă, în ciuda faptului că în Belgia magazinele francizate au adesea o protecție mai puțin strictă a angajaților.

Anunțul privind intenția de a trece la modelul de franciză a declanșat un conflict social major care a inclus greve și blocări ale depozitelor de distribuție. De la anunțarea planurilor în martie, magazinele Delhaize au fost în mod regulat inaccesibile din cauza acestor acțiuni.

Citeste si:
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Delhaize a ajuns la un total de 32 de supermarketuri vândute. Cine sunt noii proprietari