Lectură de un minut

02 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Zalando va desființa sute de locuri de muncă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania germană Zalando, unul dintre cei mai importanți retaileri din Europa pe segmentul platformelor online de modă și lifestyle, va desființa câteva sute de locuri de muncă din cauza unui context economic dificil. 

Sursa foto: Mika Baumeister / Unsplash

Am decis să demarăm un program care va elimina câteva sute de roluri generale în multe dintre echipele noastre.

Copreședinții Zalando, David Schneider și Robert Gentz

Aceștia au mai precizat, prin intermediul unui comunicat adresat angajaților, că unele părți ale companiei s-au extins în exces în ultimii ani, ceea ce a dus la un grad de complexitate. Potrivit acestora extinderea a afectat capacitatea de a acționa rapid, potrivit Retaildetail.eu.

Zalando a înregistrat o creștere puternică în 2020 și 2021, când pandemia a alimentat vânzările de comerț electronic la nivel mondial. Cu toate acestea, din 2022 a avut loc o încetinire, iar contextul economic a devenit mai dificil.

În ultimele luni, compania a redus angajările și a făcut eforturi pentru a simplifica organizația, dar acest lucru nu este suficient. Detaliile privind numărul de concedieri nu au putut fi, momentan, făcute publice de către directorii executivi.

„Aceasta este una dintre cele mai dificile decizii pe care a trebuit să le luăm", au mai spus copreședinții Zalando.

Zalando este una dintre principalele platforme de fashion și lifestyle online din Europa. Fondată la Berlin în 2008, compania oferă o gamă largă de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și beauty celor peste 49 de milioane de clienți activi în 25 de țări.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zalando va desființa sute de locuri de muncă