Lectură de un minut

08 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Decathlon a înregistrat vânzări nete în valoare de 13,8 miliarde de euro, în 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Anul trecut, Decathlon a înregistrat o creștere solidă: vânzările au crescut brusc, într-o măsură mai mare online decât în ​​cele 1.747 de magazine ale lanțului de articole sportive, scrie Retail Detail. Vânzările nete s-au ridicat astfel la 13,8 miliarde de euro.

Anul trecut, piața mondială a sportului a fost foarte dinamică, astfel încât oamenii au început să caute noi hobby-uri și noi moduri de a face mișcare, ceea ce a dus la o creștere cu 21% a vânzărilor pentru lanțul francez de sport.

Vânzările online au crescut chiar și cu 30%, ca urmare a cererii online deja puternice din timpul lockdownlui din 2020. Comerțul electronic reprezintă deja 21% din vânzările totale ale lanțului, care se ridică la aproximativ trei miliarde de euro. Anul trecut, lanțul a lansat și Decathlon Travel, o nouă platformă de călătorie care oferă treizeci de destinații de călătorie sportive. Retailerul a înregistrat un profit net de 913 milioane de euro din toate acestea.

Decathlon este activ în 70 de țări și are 105.000 de angajați. Retaiilerul sportiv operează propriile magazine în 60 de țări, dar, în plus, există trei țări de producție și șapte țări de franciză.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decathlon a înregistrat vânzări nete în valoare de 13,8 miliarde de euro, în 2021