Lectură de un minut

17 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Debenhams concediază 2.500 de angajați în Marea Britanie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Britanicii de la Debenhams concediază încă 2.500 de angajați în Marea Britanie, pe lângă cei 4.000 dați deja afară din companie în această primăvară.

Pandemia a provocat pagube serioase magazinelor. Mulți retaileri, inclusiv Marks&Spencer, John Lewis și WH Smith au anunțat deja concedieri. Debenhams, care este în insolvență din luna aprilie, renunță la 2.500 de angajați, notează retaildetail.eu.

Compania susține că a redeschis 124 de magazine, iar vânzările acestora întrec așteptările. Însă, comerțul mai are mult până să își revină la starea de dinainte de pandemie, iar compania trebuie să se asigure că cheltuielile magazinelor sunt pe măsura așteptărilor realiste.

În luna mai, retailerul a concediat câteva sute de persoane din sediul central din Marea Britanie, iar în aprilie a dat afară 1.400 de angajați din magazinele din Irlanda.

În prezent, compania analizează mai multe posibilități de a ieși din impas, precum vânzarea lanțului, un joint venture cu alți investitori sau un reînceput cu aceeași proprietari. Compania trebuie să decidă până la finalul lunii septembrie, în joc fiind peste 14.000 de locuri de muncă, potrivit BBC.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Debenhams concediază 2.500 de angajați în Marea Britanie