Lectură de un minut

09 Mar 2023 - Știri și Noutăți

De la scandalul cu self-scan la prioritate la coadă. Proiect PNL: Gravidele și persoanele cu copii să aibă prioritate la casa de marcat

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Procesul de modernizare, anunțat de Auchan, a pus pe jar întreaga comunitate. Renunțarea la casele de marcat tradiționale și introducerea celor self-scan a stârnit reacții dintre cele mai interesante. ”Scandalul„ pare că nu s-ar fi încheiat, iar în acest context creat de procedura la casele de marcat, PNL propune un proiect de lege prin care gravidele și persoanele cu copii mici să aibă prioritate la coadă. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Proiectul a fost înaintat de Mara Calista, deputat PNL, Alin Ignat, Florin-Alexandru Alexe și de Mirela Retegan, fondator Zurli.

”Acordarea de prioritate femeilor însărcinate și/sau persoanelor care sunt însoțite de copii sub 5 ani de zile. În momentul în care aceștia se află la coada unei casierii sau chiar la coadă pentru a accesa un serviciu public sau privat, va fi acordată prioritate femeilor însărcinate și/ sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta sub 5 ani”, a scris Calista, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul PNL precizează că proiectul prevede alocarea unor locuri special amenajate pentru parcarea mijlocelor de transport folosite de femeile gravide și/ sau de persoanele însoțite de copii mai mici de 5 ani.

Angajaţii unităţilor comerciale, precum şi cei ai instituţiilor publice şi private au obligaţia de a prezenta la casele de marcat sau casierii sau acolo unde se înfăptuieşte serviciul oferit de aceştia afişe la vedere, care să prevadă acordarea de prioritate femeilor însărcinate, persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care acestea deţin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

În prezent, sunt unele hipermarketuri (Carrefour, spre exemplu) care au implementate anumite case de marcat tradiționale special pentru copii, acestea fiind inclusiv colorate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  De la scandalul cu self-scan la prioritate la coadă. Proiect PNL: Gravidele și persoanele cu copii să aibă prioritate la casa de marcat