Lectură de 3 minute

10 Nov 2023 - Știri și Noutăți

De Black Friday, Sezamo lansează Green Week și reduce prețurile produselor ECO

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Supermarketul online Sezamo anunță lansarea Green Week. Spre deosebire de evenimentele tradiÈ›ionale Black Friday, cunoscute pentru încurajarea consumerismului excesiv, Green Week sărbătoreÈ™te Pământul È™i evidenÈ›iază angajamentul Sezamo pentru un viitor mai sustenabil pentru toÈ›i.
 

Sursa foto: Sezamo România

Green Week de la Sezamo nu este doar o promoÈ›ie sezonieră, ci reprezintă un angajament pe tot parcursul anului, în ton cu îndemnul supermarketului online: "Mănâncă Mai Bine, TrăieÈ™te Mai Bine". Produsele „vedetă” Green Week au fost selectate cu obiectivul de a face produsele sustenabile accesibile tuturor.

Sezamo a redus preÈ›urile la zeci de produse Eco la nivelul produselor obiÈ™nuite din supermarket, asigurându-se că opÈ›iunile alimentare de înaltă calitate È™i prietenoase cu mediul, sunt accesibile pentru toÈ›i consumatorii. Prin achiziÈ›ionarea de produse locale, Sezamo reduce amprenta de carbon asociată transportului alimentelor, susÈ›inând furnizorii È™i fermierii locali.

Produsele locale au fost unul dintre cele mai importante aspecte încă de la început, iar prin urmare, reprezintă 30% din sortimentul total al Sezamo. În viitor, supermarketul online intenÈ›ionează să-È™i extindă sortimentul de produse locale, contribuind la schimbarea abordărilor mai durabile în ceea ce priveÈ™te serviciile È™i sortimentul. În plus, categoria inovatoare "Save Food" de pe site-ul Sezamo oferă produse de calitate aflate cu câteva zile înainte de termenul de valabilitate, cu reduceri de până la 80%, contribuind la scăderea risipei alimentare.

Sezamo colaborează cu furnizori È™i fermieri locali care împărtășesc viziunea lor privind sustenabilitatea, precum Napolact, Carmangeria Ozana, BIOFORIA, Artesana sau Gre Bakery. Prin acest tip de parteneriate se asigură clienÈ›ilor cele mai proaspete È™i de cea mai înaltă calitate produse, în timp ce supermarketul sprijină astfel afacerile locale È™i reduce amprenta de carbon asociată transportului pe distanÈ›e lungi.

Angajamentul Sezamo față de sustenabilitate se extinde dincolo de produse către servicii. ClienÈ›ii au opÈ›iunea de a primi achiziÈ›iile în pungi reutilizabile fabricate din sticle de plastic reciclate sau pungi reciclabile din hârtie. Introducerea "Sloturilor ECO" le permite clienÈ›ilor să selecteze un interval de livrare în care curierii Sezamo deja au drum în direcÈ›ia lor È™i să susÈ›ină astfel misiunea supermarketului online pentru o livrare mai eficientă È™i mai ecologică. Mai mult, flota de maÈ™ini Sezamo este compusă în întregime din vehicule electrice, minimizând emisiile È™i impactul asupra mediului. Și datorită faptului că maÈ™ina Sezamo poate transporta până la 11 achiziÈ›ii într-un singur drum, reducem numărul de maÈ™ini în oraÈ™.

Sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, una dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) È™i Germania (Knuspr.de), Rohlik s-a lansat în România în 2022, sub brandul Sezamo. Fiind o companie bazată pe tehnologie, Sezamo se angajează în favoarea durabilității, oferind clienÈ›ilor opÈ›iuni ecologice È™i sprijinind furnizorii locali. Compania a obÈ›inut statutul de unicorn în 2021 È™i este în creÈ™tere rapidă, cu o cifră de afaceri la nivel de grup de aproape 600 de milioane de euro în 2022.

Citeste si:
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  De Black Friday, Sezamo lansează Green Week È™i reduce preÈ›urile produselor ECO