Lectură de 2 minute

15 Mai 2023 - Știri și Noutăți

DB Schenker a închiriat 8.500 metri pătrați de spațiu logistic în VGP Park Brașov

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

VGP, furnizor european de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate, a închiriat 7.000 m2 pentru spațiu de depozitare și 1.500 m2  pentru cross-dock, în VGP Park Brașov, către DB Schenker, furnizor de logistică și transport la nivel global.

 

Sursa foto: VGP Park Brașov

Spațiul de logistică a fost pregătit pentru rafturi tip VNA (Very Narrow Aisle / culoar foarte îngust) și este prevăzut cu sistem de sprinklere în raft, pe întreaga suprafață, iar cel de cross-dock este prevăzut cu 14 dock-uri de camion plus 1 drive-in, ceea ce înseamnă aproape un dock la 100 mp.

VGP Park Brașov se întinde pe o suprafață de 315.000 m2 și va cuprinde peste 140.000 m2 de spații logistice și industriale. Trei clădiri, cu o suprafață totală de 55.000 de m2, au fost deja livrate, iar o clădire, cu suprafața de 20.000 m2, se află în construcție și va fi livrată anul acesta. Clădirea care găzduiește DB Schenker este certificată prin metoda de evaluare BREEAM.

VGP Park Brașov se află în apropierea drumului european E68, în centrul zonei industriale a Brașovului. Brașov înregistrează cea mai rapidă creștere a portofoliului VGP din România, ceea ce reflectă nevoia pe termen lung de construcții de clasă A în jurul unităților de producție din partea de vest a orașului.

Regiunea Brașovului este una dintre zonele din România care oferă suficientă forță de muncă pentru companiile de producție în dezvoltare rapidă prezente aici, care au încurajat intrarea pe piață de noi furnizori.

VGP este dezvoltator, manager și proprietar paneuropean de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză bogată în întregul lanț valoric. Fondată în 1998, în Republica Cehă, ca afacere de familie belgiană în domeniul imobiliar, VGP, cu o echipă de aproximativ 383 de angajați, deține și operează active în 17 țări europene în mod direct și prin mai multe asociații mixte 50:50. Valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocieri în participațiune de 100%, se ridică la 6,44 miliarde EUR, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NTA) de 2,30 miliarde EUR. VGP este listat la Euronext Bruxelles (ISIN: BE0003878957).

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice şi de transport, cu peste 74,200 de angajaţi în 2,000 de locaţii. Schenker & Co AG din Viena serveşte drept sediu de coordonare regional pentru operaţiunile din Sud-Estul Europei, acoperind 14 ţări cu 5,500 angajaţi. Compania oferă o gamă completă de servicii: transport rutier (camioane complete și parțiale, transporturi în regim de grupaj), aerian, maritim (inclusiv operațiuni portuare), logistică contractuală (managementul lanțului de aprovizionare) și logistică pentru târguri și expoziții; operațiuni și formalități vamale; servicii de relocare; asigurare cargo.

Citeste si:
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DB Schenker a închiriat 8.500 metri pătrați de spațiu logistic în VGP Park Brașov