Lectură de un minut

10 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Dan Robinson, directorul general al Heineken, revine la conducerea asociației Berarii României

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Membrii Asociației Berarii României l-au reales în funcția de Președinte pe Dan Robinson, Managing Director al HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2023, Dan Robinson a preluat această poziție de la Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A., companie parte a grupului Molson Coors, care a asigurat președinția pe parcursul anului anterior.

Sursa foto: Berarii României

Dan Robinson este Managing Director al HEINEKEN România din octombrie 2018. El s-a alăturat Grupului HEINEKEN în 2005 și de atunci a condus operațiunile HEINEKEN, din diferite poziții, pe mai multe piețe. Anterior preluării funcției de Managing Director al HEINEKEN Romania, a deținut poziția de Managing Director Europe Export & Global Duty Free la HEINEKEN în Amsterdam.

De 19 ani, Asociația Berarii României reprezintă vocea comună a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt să sprijine dezvoltarea unui sector durabil, să promoveze un mediu competițional transparent, să asigure un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și să educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere. Din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, aderând la organizația Berarii Europei, fondată în 1958 la Bruxelles.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăriile CLINICA DE BERE și SCORILO. Împreună, cei șapte producători furnizează 90% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dan Robinson, directorul general al Heineken, revine la conducerea asociației Berarii României