Lectură de un minut

19 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Dan Ostahie, fondatorul Altex, a primit avizul BNR pentru a cumpăra Porsche Bank

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Omul de afaceri Dan Ostahie, care controlează retailerul de electro-IT Altex, a primit aprobarea Băncii Naționale a României (BNR) pentru achizițonarea Porsche Bank România.

Sursa foto: Altex

”Banca Națională a României a aprobat achiziționarea, în mod direct, de către domnul Dan Ostahie (90,10%} și societatea Real Estate Srl (9,89%), a unei participaţii de 100% din capitalul social și din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România SA”, se menționează într-un comunicat de presă al Altex.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG și Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acțiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanțului la data efectuării tranzacției.

Acordul nu prevede transferul mărcii “Porsche Bank” sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi “Credex Bank”.

Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională atât până la acel moment, cât și după preluarea de către noul acţionar.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dan Ostahie, fondatorul Altex, a primit avizul BNR pentru a cumpăra Porsche Bank