Lectură de 2 minute

25 Sep 2020 - Știri și Noutăți

DAbo Doner ajunge la 52 de unități și plănuiește alte 28 de locații

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

DAbo Doner, restaurant specializat în doner kebab, ajunge la 52 de unități, dupa ce a deschis 4 restaurante doar în ultima săptămână. Franciza continuă expansiunea, în pofida pandemiei.

Cele mai noi locații inaugurate de DAbo Doner sunt în Pitești, Curtici și două în Sibiu. Următoarele orașe de pe harta, luate în planurile de extindere sunt Cluj, Medgidia, Brașov, Bacău și Brăila.

Deschiderile DAbo Doner continuă în acest an în ritmul deja stabilit, în pofida pandemiei. Vorbim aici despre 28 de noi unități, mai exact 20 de noi unități DAbo Doner – 15 în România și cinci peste graniță, și 8 unități DAbo Grill deschise în țară.

"E drept că nimeni nu se aștepta la această criză, am fost nevoiți să ne resetam planurile de business, însă ne dorim să susținem în continuare și deschiderea celor 20 de restaurante DAbo Doner și 8 restaurante DAbo Grill, atât prin eforturi proprii, cât și bazându-ne pe partenerii noștri, care vor să investească în povestea DAbo, a spune Dan Paștiu, fondatorul DAbo International.

Fonduri de investiții pentru redeschideri și relocări

Noile restaurante sunt susținute din fondurile de investiții pentru redeschideri și relocări DAbo Doner, în valoare de 400.000 de euro. Toate investițiile s-au făcut pornind de la un istoric de pandemie în care DAbo Doner a funcționat doar cu 29 de unități deschise exclusiv pentru delivery și takeaway.

Mai mult decât atât, vorbim de aproape 6 luni în care s-a lucrat în pierdere, procentul oferit platformelor de delivery depășind cu mult marja de profit a francizei.

Cât costă să-ți deschizi o franciză DAbo Doner

Taxa de franciză pentru DAbo Doner costă 10.000 de euro, sumă la care se vor adăuga redevența de exploatare lunară, în valoare de 2.5% + T.V.A din totalul încasărilor și redevența de publicitate în cuantum de 2%.

Investiția totală necesară pentru deschiderea unui restaurant DAbo Doner se situează în jurul sumei de 150.000 euro, buget care include spațiul, amenajarea și utilarea acestuia la cele mai înalte standarde (incluzând self-order kioskurile), formarea echipei și costul de franciză amintit mai sus.

Citeste si:
Fuchs Condimente extinde fabrica din Curtea de Argeș cu 14 milioane de euro
Fuchs Condimente extinde fabrica din Curtea de Argeș cu 14 milioane de euro

Franciza DAbo, fondată de sibianul Dan Paștiu în 2013, numără în prezent 52 de unități deschise în 32 de orașe, localuri care au în spate 31 de parteneri francizați. DAbo s-a extins rapid la nivel naţional, astfel că, în 2018, cifra de afaceri a întregului lanţ de restaurante a atins la 17 milioane de euro, iar în 2019 a ajuns la 22 milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DAbo Doner ajunge la 52 de unități și plănuiește alte 28 de locații