Lectură de un minut

07 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Cum ar putea menține retailerii fructele și legumele proaspete mai mult timp 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

De la introducerea sa pe piață, în urmă cu câțiva ani, s-a scris mult despre Apeel, un înveliș natural inovator pentru fructe și legume. Acesta poate contribui la păstrarea produselor proaspete pentru mai mult timp și la reducerea risipei alimentare.  

Sursa foto: Unsplash

Creat de Apeel Sciences, cu sediul în SUA, și dezvoltat din lipide și glicerolipide găsite în coaja, semințele și pulpa subproduselor agricole, Apeel este, poate, cel mai cunoscut produs pentru păstrarea prospețimii fructelor de avocado, potrivit ESM.

Un proiect între Apeel și Edeka, din 2021, privind avocado tratat cu Apeel a dus la o reducere cu 50% a deteriorării produselor și la o creștere cu 20% a vânzărilor. Alte utilizări includ citricele și castraveții.

Campania Edeka

Luna trecută, Apeel a făcut din nou echipă cu retailerul german pentru a prezenta o campanie online amuzantă (o poți viziona aici), în care apare un individ care folosește o multitudine de practici absurde - inclusiv plasarea portocalelor în cadă - pentru a-și păstra fructele și legumele proaspete, cu mesajul că Apeel este o soluție mai simplă.

Utilizarea Apee, limitată în UE

Din punctul de vedere al ingredientelor, aceste uleiuri vegetale se găsesc în produsele pe care le consumăm deja și sunt deja prezente într-o varietate de categorii de alimente, cum ar fi pastele, alimentele pentru sugari și înghețata. Așadar, nu este un ingredient nou; este ceva ce consumăm în fiecare zi.

În Uniunea Europeană, în mod excepțional, utilizarea sa este limitată doar la fructele tropicale cu părți necomestibile, dar peste tot în lume este permisă utilizarea sa pentru tot felul de legume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum ar putea menține retailerii fructele și legumele proaspete mai mult timp