Creat de Apeel Sciences, cu sediul în SUA, și dezvoltat din lipide și glicerolipide găsite în coaja, semințele și pulpa subproduselor agricole, Apeel este, poate, cel mai cunoscut produs pentru păstrarea prospețimii fructelor de avocado, potrivit ESM.
Un proiect între Apeel și Edeka, din 2021, privind avocado tratat cu Apeel a dus la o reducere cu 50% a deteriorării produselor și la o creștere cu 20% a vânzărilor. Alte utilizări includ citricele și castraveții.
Campania Edeka
Luna trecută, Apeel a făcut din nou echipă cu retailerul german pentru a prezenta o campanie online amuzantă (o poți viziona aici), în care apare un individ care folosește o multitudine de practici absurde - inclusiv plasarea portocalelor în cadă - pentru a-și păstra fructele și legumele proaspete, cu mesajul că Apeel este o soluție mai simplă.
Utilizarea Apee, limitată în UE
Din punctul de vedere al ingredientelor, aceste uleiuri vegetale se găsesc în produsele pe care le consumăm deja și sunt deja prezente într-o varietate de categorii de alimente, cum ar fi pastele, alimentele pentru sugari și înghețata. Așadar, nu este un ingredient nou; este ceva ce consumăm în fiecare zi.
În Uniunea Europeană, în mod excepțional, utilizarea sa este limitată doar la fructele tropicale cu părți necomestibile, dar peste tot în lume este permisă utilizarea sa pentru tot felul de legume.