Lectură de 5 minute

29 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Cum îngrijim corespunzător animalele de companie cu produse de la un petshop autorizat

Advertorial

Abonează-te pe  

Necuvântătoarele pe care le ținem în casele noastre ne aduc o bucurie imensă. Nimic nu se compară cu drăgălășenia pe care un câine sau o pisică o are. Câinii sunt loiali, pisicile iubitoare. Animalele de companie au devenit, pentru mulți, membrii ai familiei. Cu toate acestea, îngrijirea animalelor de companie este o responsabilitate imensă. 

Sursa foto: Pexels

În special câinii și pisicile necesită atenție specială pentru a avea o sănătate optimă. Însă nu doar aceste aspecte contează. Chiar dacă îi hrănim cu tot ce este mai bun, mai sunt și alte condiții.

Prietenii blănoși trebuie să fie și fericiți. Este obligația noastră să le oferim toate condițiile, ținând cont de multe aspecte.

Cum alegem hrana potrivită pentru animale sănătoase

Nu ar trebui să facem rabat de la calitate în acest sens. Este total greșit să ne gândim că patrupedele consumă mâncare ca a noastră.

De fapt, există alimente total interzise, așa cum este cazul dulciurilor. De aceea, a alege alimentația corespunzătoare pentru câine sau pisică este un lucru esențial. Hrana trebuie să fie de calitate, echilibrată, adaptată vârstei, taliei sau nevoilor specifice ale animalului.

De exemplu, câinii necesită o dietă bogată în proteine, calorii, mai ales dacă sunt foarte activi. În schimb, pisicile, dacă trăiesc exclusiv în interior, au nevoie de o hrană cu un conținut redus de grăsimi.

Veterinarul este cel care îți poate oferi cele mai bune sfaturi în acest sens. Mai mult ca sigur, acesta îți va recomanda anumite tipuri de alimente.

În acest sens, hrana cumpărată de la un petshop autorizat, precum Exopet, garantează că produsele respectă anumite standarde. Asemenea locații aleg cu atenție hrana pentru a se asigura că oferă cele mai bune opțiuni pentru animalele de companie.

Citeste si:
eMAG dă startul unui nou shop-in-shop online, cu produse pentru animale
eMAG dă startul unui nou shop-in-shop online, cu produse pentru animale

Sănătatea este prioritară pentru un patruped

Nu este suficient să le dăm de mâncare. Chiar dacă hrana bună, așa cum am spus, este un factor al sănătății, mai sunt și alte lucruri. Îngrijirea câinilor și pisicilor implică o rutină regulată de igienă. Periajul blănii ajută la prevenirea încâlcirii, îndepărtarea părului mort, distribuirea uniformă a uleiurilor naturale ale pielii. Câinii necesită băi regulate, în funcție de rasă. Pisicile în schimb, rareori fac baie, deoarece ele se spală singure. Totuși, a le peria frecvent este obligatoriu. Sănătatea trebuie ținută și ea sub control. A merge frecvent la veterinar este o altă obligație a stăpânului. Un animal de companie are nevoie de vaccinări, deparazitări, examinări de rutină. De asemenea, este important să verificăm periodic urechile, ochii, dinții animalului. Nu uita că în petshop-uri vei găsi produse de igienă de calitate. Vei avea nevoie de șampoane speciale, soluții pentru îngrijirea dinților sau a urechilor. Nu neglija acest aspect!

Animalul de companie trebuie să facă mișcare

Nicio vietate nu ar trebui să fie privată de acest lucru. Ca și în cazul oamenilor, mișcarea este esențială. Câinii, în special, necesită plimbări zilnice, joacă pentru a-și consuma energia. În caz contrar, va apărea obezitatea, chiar și comportamente neadecvate. Plimbările nu sunt doar pentru activitate fizică. Acestea au și rolul de a-i stimula mental. Pisicile au și ele nevoie de exerciții pentru a evita obezitatea.

Deși dorm o mare parte din timp, în momentele de activitate, sunt extrem de energice. Atenție însă! Ele sunt mult mai active noaptea. Pentru a nu ne ține treji, le putem oferi jucării interactive. În petshop-uri, poți găsi o gamă variată de jucării, special concepute pentru a răspunde nevoilor fiecărei rase.

Nu trebuie să uităm de socializare. Pentru câini, socializarea cu alte animale și oameni contribuie la dezvoltarea unui comportament echilibrat.

În cazul pisicilor, lucrurile sunt oarecum diferite. Introducerea treptată a pisicii în prezența oamenilor sau altor animale ajută la reducerea stresului. De asemenea, a le învăța la litieră este esențial pentru pisicile care stau în casă.

De ce să cumperi produse de la un petshop autorizat

Nu este ceva neobișnuit să vedem supermarketurile sau hipermarketurile comercializând produse pentru animale de companie. Totuși, a achiziționa aceste lucruri de la un petshop este mult mai indicat. Aceste magazine oferă produse certificate, asigurând o mai mare calitate. În plus, petshop-urile autorizate angajează personal specializat.

Îți pot fi oferite sfaturi sau recomandări, în funcție de necesitățile animalului tău. În aceste petshop-uri, vei găsi o gamă variată de produse. Poți cumpăra hrană specializată, jucării interactive, accesorii de îngrijire. Este un fel de mall pentru animalele de companie!

Stimularea continuă a patrupedului tău

Acest aspect este la fel de important ca sănătatea fizică pentru câini sau pisici. Ar trebui să încerci să faci tot ceea ce este necesar pentru prevenirea plictiselii. Poți alege un tip de antrenament avansat pentru câini.

Dresajul îi poate ajuta extraordinar de mult. Dispozitivele de cățărat, în schimb, sunt ideale pentru pisicuțe. Dacă cele de curte au mai multe activități, cele de casă au nevoie de cât mai multe stimulente. Căsuțe speciale, în diverse mărimi, pentru pisici poți să găsești la petshopuri. Aceste produse contribuie inclusiv la la întărirea legăturii dintre animal și stăpân.

Acordă-i cât mai multă atenție prietenului necuvântător

Chiar dacă nu se pot exprima prin cuvinte, blănoșii simt nevoia dialogului. Vorbește cu pisica sau câinele tău. Tonul vocii este foarte important. Vei vedea că, în timp, vor învăța chiar ce le ceri sau le spui. Observă-le comportamentul, apetitul, energia animalului. Schimbările bruște pot indica probleme care necesită o vizită la veterinar.

Îngrijirea corespunzătoare a câinilor și pisicilor implică, așadar, o atenție sporită din toate punctele de vedere. Alegerea produselor de la un petshop autorizat te poate ajuta în acest sens. Așa cum ai grijă de orice membru al familiei și animalul tău merită acest lucru.

Atunci când adopți un blănos, îți iei o responsabilitate. Este de datoria ta să îi oferi o viață fericită și sănătoasă!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum îngrijim corespunzător animalele de companie cu produse de la un petshop autorizat