Lectură de un minut

22 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Cum fac românii cumpărăturile: bărbații decid în privința achizițiilor din categoria electro-IT, auto, băutură și mâncare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În contextul în care opt din zece clienți eMAG locuiesc cu un partener, iar jumătate  dintre aceștia au și un copil, eMAG a explorat dinamica rolurilor în familie în ce privește cumpărăturile și a lansat o nouă umbrelă  de comunicare la nivel regional, în România, Ungaria și Bulgaria.

Sursa foto: eMAG

Potrivit unui studiu efectuat în rândul clienților eMAG în perioada 17-29 august 2023, în majoritatea familiilor (65%), bărbații au cel mai mare aport la bugetul familiei, dar cele mai multe decizii de cumpărare sunt luate de femei.

Mai bine de jumătate dintre familii au o abordare bine organizată, cu liste de cumpărături și își planifică produsele pe care doresc să le achiziționeze.

Potrivit studiului eMAG, bărbații au venituri mai mari, însă partenerele sunt cele care preiau responsabilitatea cumpărăturilor obișnuite. Astfel, femeile aleg produsele de curățenie, obiectele de mobilier, articolele vestimentare și accesoriile, dar și produsele de igienă sau produsele dermato-cosmetice. Bărbații însă se implică mai mult în alegerea cumpărăturilor din categoria electro-IT & auto, băutură și mâncare, accesorii și echipamente sportive.

În același timp, studiul arată că bărbații preferă opțiunile mai comode și caută mereu cea mai simplă metodă pentru a achiziționa un produs. Pe de altă parte, femeile sunt atente să aleagă și cel mai bun preț, astfel că urmăresc promoții și oferte.

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care a dezvoltat un ecosistem regional bazat pe tehnologie, în România, Ungaria și Bulgaria. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum fac românii cumpărăturile: bărbații decid în privința achizițiilor din categoria electro-IT, auto, băutură și mâncare