Lectură de 2 minute

03 Apr 2023 - Știri și Noutăți

CTP cumpără portofoliul imobiliar al FM Logistic într-o tranzacție de vânzare și închiriere de peste 100.000 mp

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CTP,  proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa, a achiziționat un portofoliu de peste 100.000 mp de la FM Logistic, una dintre cele mai importante companii de servicii pentru lanțul de aprovizionare din Europa, care va continua să fie chiriaș CTP pe termen lung.

Sursa foto: CTP/ FM Logistic

Portofoliul cuprinde trei parcuri industriale situate în apropierea celor mai mari parcuri CTP din București, Pitești și Timișoara și consolidează prezența CTP în aceste orașe și pe axa autostrăzii București - Pitești.

Tranzacția de vânzare și lease back a fost structurată și implementată de echipa de tranzacții a CTP România, cu sprijinul intern al departamentelor financiar și de administrare a proprietății.

Compania FM Logistic a fost înființată în Franța, în 1967, în Franța, pentru a furniza servii aprovizionare în Europa, deservind clienți din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. În România, FM Logistic își desfășoară activitatea începând din anul 2003.

Tranzacția imobiliară a fost consiliată de CBRE România, care a reprezentat vânzătorul.

Odată cu achiziționarea acestor noi spații, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite moderne sustenabile de clasă A.

CTP este proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate la bursă din Europa, deținând 10,5 milioane de metri pătrați de GLA în 10 țări la 31 decembrie 2022. CTP certifică toate clădirile noi în conformitate cu BREEAM Very good sau mai bine și a obținut un rating ESG "Low-Risk" de către Sustainalytics, subliniind angajamentul său de a fi o afacere sustenabilă.

Prezentă în România din 2003, FM Logistic a fost înființată în 1967, în Franța, pentru a furniza servicii de aprovizionare în Europa, deservind clienții din industriile din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. Serviciile sale includ depozitare, execuție omnicanal, co-ambalare, transport intern și internațional, operațiuni de logistică urbană, precum și servicii turn de control al lanțului de aprovizionare. Astăzi, compania este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină.

Citeste si:
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CTP cumpără portofoliul imobiliar al FM Logistic într-o tranzacție de vânzare și închiriere de peste 100.000 mp