Lectură de 2 minute

28 Mai 2024 - Știri și Noutăți

CTP achiziționează încă 270.000 de metri pătrați de depozite și 30 de hectare de teren

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CTP, dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a achiziționat de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (ECE), un portofoliu industrial de 270.000 mp GLA și 30 ha teren în șase locații cheie din România.
 

Sursa foto: CTP

Portofoliul este compus din șase parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locații în vecinătatea parcurilor CTP (București, Arad), precum și locații complementare care consolidează prezența CTP în zonă (Pitești, Oradea, Timișoara).

Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale.

Remon Vos, CEO al CTP Group

Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul românesc al CTP, deoarece atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. Această expansiune poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.

CTP este proprietar, dezvoltator și manager listat din Europa al proprietăților imobiliare industriale și logistice după suprafața brută închiriabilă, deținând 12 milioane mp de GLA în 10 țări (până la 31 martie 2024). Compania certifică toate clădirile noi conform standardului BREEAM la nivelul "foarte bun" sau peste și a câștigat un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reconfirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de 269 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2023. Aproximativ 96,8% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 715 companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

AG Business Catalyst este o firmă de tip boutique care face o punte între lumea imobiliară, conectivitate în afaceri și expertiză în lobby. Abordarea noastră unică combină serviciul personalizat cu crearea de rețele strategice și advocacy pentru a maximiza oportunitățile pentru clienți.

Citeste si:
Cargus a relocat depozitul din Sibiu: până la 40.000 de colete procesate pe zi
Cargus a relocat depozitul din Sibiu: până la 40.000 de colete procesate pe zi

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CTP achiziționează încă 270.000 de metri pătrați de depozite și 30 de hectare de teren