Lectură de un minut

18 Jul 2014 - Știri și Noutăți

Cum aleg bucurestenii centrul comercial preferat

Accesibilitatea si calitatea produselor sunt cei mai importanti factori care influenteaza alegerea unui centru comercial pentru cumparaturi, in timp ce ofertele si promotiile, diversitatea serviciilor, optiunile de divertisment si zona de food court sunt criterii secundare.

"Conform celui mai recent studiu realizat de DTZ Echinox, parte a setului de instrumente DTZ Retail Metrics, accesibilitatea este cel mai important factor care influenteaza alegerea unui centru comercial pentru cumparaturi. Accesibilitatea si calitatea produselor sunt cei mai importanti doi factori, primul fiind prioritar pentru majoritatea persoanelor. Ofertele si promotiile, diversitatea serviciilor, optiunile de divertisment si zona de food court sunt, in aceasta ordine, urmatoarele criterii. Intre raspunsurile respondentilor au fost mentionate sporadic atitudinea vanzatorilor si lipsa aglomeratiei", se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobiliara.

Conform rezultatelor studiului, realizat in Bucuresti, intre grupurile demografice, la o analiza mai amanuntita, se observa diferente semnificative de comportament. Astfel, parcarea si gradul de accesibilitate sunt factori esentiali pentru segmentul de varsta 30-50 de ani, pentru celelalte segmente proximitatea si locatia fiind mai putin importante. Diversitatea serviciilor este un factor insemnat pentru tineri, importanta acestuia scazand odata cu inaintarea in varsta.

Vezi intregul articol pe: Mediafax.ro