Lectură de un minut

19 Sep 2017 - Știri și Noutăți

Cris-Tim elimina inca un aditivi alimentar din produsele proprii

Abonează-te pe  

O premiera in industria alimentara din Romania este marcata de Cris-Tim: compania elimina caragenanul din intreaga gama de produse proprii.

In plus, fata de existenta Eticheta Curata (produse fara gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu), de astazi produsele Cris-Tim nu vor mai avea nici caragenan. Acesta este un aditiv alimentar cu rol de ingrosare a produse, unul intalnit in numeroase categorii de alimente: deserturi, lactate, produse din carne, peste, sosuri, sucuri, bere, produse fainoase.

Inainte, pentru a asigura textura, in produsele Cris-tim caragenanul se regasea in cantitati infime, de 0,2% - 0,4% din reteta, ceea ce insemna mai putin decat greutatea unei picaturi de roua. Desi este permis in industria alimentara, Cris-Tim a gasit o solutie de a-l elimina, din dorinta de a-si imbunatati si mai mult produsele, conform promisiunii facute inca de la inceputul anului, cand a anuntat investitii majore in acest sens.

Radu Timis, Presedintele Cris-Tim a declarat: “Crezul meu este ca fiecare roman care cumpara produse Cris-Tim este precum un invitat la masa alaturi de mine si familia mea. De aceea, promisiunea mea si a intregii echipe din spatele Cris-Tim este sa continuam sa cautam cele mai noi solutii, pentru a pune pe masa romanilor mezeluri nu doar gustoase, ci si sanatoase. Pentru asta, am investit foarte mult, iar eforturile noastre nu se opresc aici”.

Compania Cris-Tim are o istorie de peste 24 de ani si este unul dintre liderii de pe piata romaneasca de mezeluri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cris-Tim elimina inca un aditivi alimentar din produsele proprii