Lectură de un minut

27 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Cramele Liliac și Castel Mimi lansează un vin spumant sub brandul Tandem

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Povestea din spatele colecției Tandem începe odată cu prietenia dintre managerii cramelor Liliac din România și Castel Mimi din Republica Moldova, foști colegi de facultate care au decis să-și unească experiența și expertiza pentru a crea o colecție de vinuri premium care să simbolizeze prietenia și colaborarea. După 45.000 de sticle vândute în primul an de existență, colecției Tandem i se alătură un nou sortiment: un vin spumant alb. 

Sursa foto: Castel Mimi

Noul vin spumant Tandem este produs prin metoda Charmat, din 100% Fetească Albă și vinificat la Castel Mimi, în Republica Moldova. Acesta se exprimă prin arome florale și gust echilibrat, cu nuanțe de măr verde și agrișe. Cramele Liliac și Castel Mimi se așteaptă la vânzarea a 20.000 de sticle de vin spumant Tandem în primul an.

Noul sortiment Tandem este deja disponibil în magazine, la un preț de aproximativ 45 de lei, de pe rafturile marilor retaileri din România, cum ar fi Kaufland și Auchan, dar și online, de pe eMAG, Freshful by eMAG, AlcoolDiscount.ro și FineStore.

Cele două crame se așteaptă la vânzarea a 20.000 de sticle de vin spumant Tandem în primul an.

Povestea Castel Mimi a început în secolul al XX-lea, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, devenit director al Băncii Naționale a României în 1926, a construit primul castel din Moldova. Castelul a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS, cu 1600 de angajați, iar pentru a exporta vinul către Uniunea Sovietică a fost construită o cale ferată de către 600 de persoane, timp de patru ani. În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cramele Liliac și Castel Mimi lansează un vin spumant sub brandul Tandem