Lectură de 3 minute

13 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis porţile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group, membru al Nawaf Salameh Family Office, şi-a deschis porţile pentru iubitorii de vin din România şi din străinătate. Momentul a fost marcat prin lansarea gamei de vinuri DAR 1892, în cadrul evenimentului organizat la crama din comuna Gura Vadului (Jud. Prahova), regiunea Dealu Mare. 

Sursa foto: Grupul Alexandrion

Cu un istoric şi experienţă de peste 130 de ani, crama a trecut prin două procese de rebranding din 2018 până în prezent. Denumirea Domeniile Alexandrion Rhein 1892, reflectă apartenenţa la Grupul Alexandrion și îi conferă o identitate distinctă și o poziționare clară în industria vinului, subliniind angajamentul puternic față de calitate și respectul pentru tradiție.

În 2018, când ne-am extins în segmentul de vinuri, ne-am propus să ducem mai departe tradiţia, calitatea şi renumele cramelor achiziţionate de la familia Halewood şi să amplificăm succesul vinurilor produse prin inovaţie şi premiumizare.

Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator Nawaf Salameh Family Office

Fiecare pahar de vin DAR 1892 îşi propune să stimuleze mintea și simțurile consumatorilor printr-o combinație armonioasă de culori captivante și arome vibrante, pline de bogăție şi reprezintă o invitație la o călătorie senzoriala unică.Gama DAR 1892, include 3 expresii - alb, rosé si rosu- şi reflectă cu fidelitate caracterul cramei, esenţa podgoriilor şi măiestria în vinificaţie.

Citeste si:
Alegeri 2024 | Adriana Mitu, Liliac: În prezent, avem o legislație interpretabilă și norme de aplicare neclare
Alegeri 2024 | Adriana Mitu, Liliac: În prezent, avem o legislație interpretabilă și norme de aplicare neclare
  • DAR 1892 Alb: Acest vin alb remarcabil este o simfonie a patru soiuri de struguri: Chardonnay, Viognier, Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc. Fiecare înghițitură dezvăluie note subtile de vanilie, prospetime citrică, și arome bogate de piersici coapte și ananas proaspăt. Maturarea în butoaie noi de stejar francez adaugă complexitate și rafinament, rezultând într-un vin alb echilibrat și captivant.
  • DAR 1892 Rosé: Pentru cei care apreciază eleganța unui vin rosé, această expresie combină armonios Shiraz, Fetească Neagră și un strop de Cabernet Sauvignon. Vinul oferă o experiență rafinată, cu arome proaspete de fructe de pădure și note subtile de flori de primăvară. Este un vin perfect pentru momente de relaxare sau ocazii speciale, aducând o notă de prospețime și sofisticare.
  • DAR 1892 Roşu: Vinul roșu combină soiurile Fetească Neagră, Cabernet Franc, Shiraz și un strop de Cabernet Sauvignon. Maturat în butoaie noi de stejar francez, acest blend sofisticat dezvăluie arome complexe de cireșe coapte și ciocolată neagră, completate de un echilibru fin între taninurile mătăsoase. Este un vin roșu profund și elegant, perfect pentru a acompania mesele rafinate sau pentru a fi savurat în momente de contemplare.

Cu peste 250 de hectare de podgorii în regiunea Dealu Mare, crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 se bucură de un terroir comparabil cu cele din Bordeaux (Franța) și Toscana (Italia), ceea ce contribuie la diversitatea și calitatea vinurilor produse.Pe o piață a vinului din România în continuă creștere, cu o producție de peste 90 de milioane de litri, Domeniile Alexandrion Rhein 1892 se remarcă prin varietatea și calitatea gamei sale de produse. Cu o gamă diversificată de vinuri linistite și spumante, printre care se numără Rhein Extra, Hyperion, Concert Prestige Rosé, Neptunus, Kronos, Theia, Byzantium și Prahova Valley, Domeniile Alexandrion Rhein 1892 s-a impus ca unul dintre cei mai importanți producători români de vinuri, reușind să combine tradiția, calitatea și inovația în fiecare sticlă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis porţile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892