Lectură de un minut

15 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Crama boutique Velvet a lansat Magiq, o nouă gamă de vinuri

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Crama boutique Velvet, din zona viticolă Dealu Mare, axată pe producerea vinurilor premium în ediție limitată, a lansat Magiq, o nouă gamă de vinuri. 

    Sursa foto: Velvet Winery/ Facebook

    Am dorit să selectăm din cele mai bune vinuri realizate în anii favorabili și să facem o ediție limitată de vinuri în care să avem cupaje din soiurile de bază ale plantației din acest moment: Fetească Regală și Chardonnay la vinul alb şi Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră la vinul roşu, vinificate în contact cu lemnul. Ideea a fost de a avea vinuri complexe, maturate în lemn, cu potențial de învechire în sticlă, vinuri care să exprime cât mai bine calitățile terroir- ului nostru precum şi imaginația și cunoștințele tehnologice ale echipei noastre.

    Liviu Grigorica, enolog și partener Velvet Winery

    Velvet Winery, un concept de cramă “boutique”, este situată în inima regiunii viticole Dealu Mare, podgoria Tohani, într-o zonă cu o bogată tradiţie viticolă. Crama este dotată cu tehnologie modernă pentru întreg procesul de prelucrare a strugurilor şi de elaborare a vinurilor de calitate, menită să păstreze aromele primare ale strugurilor si tipicitatea de soi.

    Plantația de viță-de-vie se întinde pe o suprafață de 36 ha și este amplasată în una dintre cele mai spectaculoase zone viticole din Dealu Mare – podgoria Tohani, la o altitudine de peste 400 m. Vita-de-vie este dispusă pe terase cu expoziție sudică, oferind condiții climatice privilegiate pentru obținerea unor vinuri de o mare complexitate. Plantația cuprinde atât soiuri românești: Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, cât și soiuri internaționale, precum: Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Syrah.

    Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Crama boutique Velvet a lansat Magiq, o nouă gamă de vinuri