Lectură de un minut

11 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Cota redusă de TVA 5% se va aplica și cărților, manualelor și revistelor în format electronic sau audio

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Cota redusă de 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio. Proiectul a fost votat în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților și a primit raport favorabil, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, se va aplica cota redusă de TVA care se aplică în prezent pentru cărțile tipărite.

Cota de TVA pentru cărțile digitale este de 19% în prezent, în timp ce pentru cărțile tipărite este de 5%. În ultimii doi ani, 15 state ale Uniunii Europene au redus cota de TVA pentru cărțile electronice.

“Urmează votul din plenul Camerei Deputaților și ne vom mobiliza pentru adoptarea proiectului de lege. Prin această inițiativă legislativă, dorim să susținem lectura, mai ales în rândul tinerilor, care folosesc în principal dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane,” a declarat deputatul Gabriela Horga, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputații Cătălin Teniță (USR) și Sebastian Burduja (PNL) și susținut de mai mulți parlamentari PNL și USR.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cota redusă de TVA 5% se va aplica și cărților, manualelor și revistelor în format electronic sau audio