Lectură de un minut

16 Mai 2024 - Știri și Noutăți

COS lansează o colecție capsulă împreună cu un artizan japonez de shibori, o tehnică tradițională de vopsire

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

COS anunță o colecție în ediție limitată care utilizează meșteșugul tradițional japonez de vopsire - shibori, realizat de artizanul din Kyoto, Kazuki Tabata. Printr-o tehnică tradițonală de vopsire rezistentă realizată prin legarea, plierea, rasucirea sau compresia materialului în diverse moduri rezultă modele cu texturi și culori fascinante.

Sursa foto: COS

Colaborarea expune fuziunea dintre meșteșugul tradițional și designul modern printr-o colecție capsulă de 14 piese care include articole pentru femei, bărbați și accesorii. Siluetele semnătură COS sunt transformate prin arta shibori, rezultatul fiind o îmbinare unică între texturi, culori și stil. Pe măsură cearta și moda se întrepătrund, tonurile soft de albastru, portocaliu și maro evocă un sentiment de atemporalitate și calm.

Concepute pentru a fi stilizate creativ și integrate în orice tip de garderobă, fiecare articol surprinde esența verii. Evidențiind dedicarea colecției pentru mestesugul complex, tehnica Sekka Shibori este folosită pentru a crea o eșarfă delicată din mătase. De asemenea, tehnica Tesuji Shibori este în prim-plan pentru articole realizate din materiale mai durabile, cum ar fi nailonul reciclat și TENCEL™ Lyocell.

Colecția COS X TABATA SHIBORI se lansează online pe cos.com și în magazine selectate COS în luna iunie.

Inspirat de cultura contemporană, brandul de modă cu sediul în Londra este cunoscut pentru piesele emblematice de garderobă, articolele esențiale și modelele inovatoare care sunt făcute să dureze. Kazuki Tabata trăiește în Kyoto, Japonia, și este unul dintre puținii artizani care stăpânește meșteșugul autentic de shibori. Folosind tehnici manuale specializate de vopsire rezistentă, precum legarea, cusutul, plierea, răsucirea sau compresia, obține țesături cu texturi unice și în culori vibrante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  COS lansează o colecție capsulă împreună cu un artizan japonez de shibori, o tehnică tradițională de vopsire