Lectură de 2 minute

16 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Coronița de brad pentru Crăciun: care este povestea din spatele ”cercului verde”

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Una dintre cele mai întâlnite decorațiuni de Crăciun este coronița de brad, pe care, de regulă, o agățăm pe ușa de la intrarea în casă. Iată care este povestea din spatele coronițelor de brad și de unde a pornit ideea realizării acestora. 

Sursa foto: unsplash.com

Istoria coronițelor de brad pornește încă din antichitate, în diferite culturi. În Imperiul Persan, coronițele, denumite diademe erau un semn de putere sau de autoritate, fiind purtate ca o coafură. Pe atunci, acestea erau făcute din material textil, împodobite cu bijuterii și adesea purtate de regalitate, scrie The Mayor.

De asemenea, egiptenii antici purtau un tip de coroană pe post de coafură, dar aceasta era făcută din flori și se numea coronă.

În Imperiul Roman, de altfel, coroanele din laur erau purtate de împărați și acordate războinicilor și altora ca simbol al onoarei. În plus, romanii au acordat frunze de măslin și coroane de laur sportivilor câștigători și chiar poeților. Coroane de flori au fost, de asemenea, atârnate pe uși și se crede că ar fi fost semne ale victoriei.

Prin urmare, romanii și-au dat seama că aceste coronițe sunt un lucru grozav de folosit ca decor în timpul sărbătorilor. Înainte ca Crăciunul să devină un reper, aceștia sărbătoreau Saturnaliile între 17 și 23 decembrie, așa că au adaptat coronițele pentru astfel de evenimente.

Biserica, renumită pentru adoptarea și reutilizarea tradițiilor păgâne, a constatat că decorațiunile erau util de păstrat. Cu toate acestea, au schimbat sensul lor, mai ales că se spunea că forma lor circulară simbolizează viața veșnică și iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu.

Într-o altă interpretare simbolică, boabele roșii și frunzele spinoase ale stejarului au reprezentat coroana de spini purtată de Isus și picăturile de sânge pe care le-au tras.

Se crede că primele coroane de advent au fost folosite de luteranii din Germania în secolul al XVI-lea. În cele din urmă, s-au răspândit și în părțile catolice ale Europei în secolul al XIX-lea.

Citeste si:
Încă e mai e timp! Târg de cozonaci la Carrefour: ce producători și prețuri găsim
Încă e mai e timp! Târg de cozonaci la Carrefour: ce producători și prețuri găsim

Astfel, și în zilele noastre, coroanele au devenit un suport de neînlocuit pentru Crăciun sau chiar decorațiuni seculare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coronița de brad pentru Crăciun: care este povestea din spatele ”cercului verde”