Lectură de un minut

10 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Control ANPC în Dragonul Roșu: amenzi de 76.000 lei și retragerea de la vânzare a mai multor produse în valoare de 100.000 lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă controalele în Complexul Dragonul Roșu și a amendat mai mulți operatori economici cu 76.000 de lei, sigilând spații de vânzare și depozitare.

În prima săptămână a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roșu. În urma verificărilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi contravenționale, în valoare de 76.000 lei și au fost sigilate spații întregi de depozitare și vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice și electrocasnice, papetărie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română și care purtau elemente și simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaționale consacrate. De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizație de funcționare.

În plus, au fost retrase de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 100.000 de lei.

Comisarii CRPCR București-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanților Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, dat fiind existența în standuri a unor produse posibil contrafăcute. Ulterior acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Control ANPC în Dragonul Roșu: amenzi de 76.000 lei și retragerea de la vânzare a mai multor produse în valoare de 100.000 lei