Totodată, au fost reținute 1.178 de kg de produse de origine animală și au fost emise trei ordonanțe de suspendare a activității și opt ordonațe de încetare a activității. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a fi distruse.
Principalele neconformităţi identificate au fost:
- lipsa documentului de înregistrare;
- etichetare incompleta;
- depozitare, manipulare și igienizare necorespunzătoare;
- igienizare necorespunzatoare a mijloacelor de transport autorizate sanitar
- veterinar;
- întreţinere necorespunzătoare a spaţiilor, utilajelor și a ustensilelor din
- dotare;
- raionarea defectuoasă a produselor alimentare;
- produse de origine nonanimală cu ambalaje deteriorate;
- comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură;
- grafice de temperatură incomplet completate;
- lipsa analizelor medicale ale personalului lucrător;
- nerespectarea planului HACCP în ceea ce privește monitorizarea
- temperaturii și a umidității;
- lipsa documentelor de proveniență;
- depozitarea necorespunzătoare a SNCU.
Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituției – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.
ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.