Lectură de un minut

22 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Concurența verifică preluarea activelor Dr. Oetker de către The New Originals Company, membră a holdingului de investiții Raiffeisen

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care The New Originals Company GmbH intenționează să preia activele deținute de Dr. Oetker România.

Sursa foto: Shutterstock.com

Activele preluate sunt aferente afacerii cu produse din soia desfășurate în România de către Dr. Oetker sub marca Inedit.

Dr Oetker este o companie al cărei obiect principal de activitate este comerțul cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte.

The New Originals Company GmbH este membră a holdingului de investiții Raiffeisen, care este prezent pe piața din România prin investiții în companii active pe piețele financiare, în diverse domenii ale producției industriale, energiei, IT și distribuției de produse de larg consum.

Pe piața produselor din soia, Raiffeisen este prezent prin vânzările generate de producătorul din Slovacia, Alfa Bio s.r.o.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Concurența verifică preluarea activelor Dr. Oetker de către The New Originals Company, membră a holdingului de investiții Raiffeisen