Lectură de 2 minute

05 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Complexul Bucur Obor va fi modernizat. Cât vor costa lucrările

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Celebrul complex Bucur Obor va fi modernizat, lucrările ajungând la circa 2,3 milioane de euro + TVA. 

Sursa foto: One United Properties

Raportul publicat de acționarii complexului la 3 ianuarie enumeră societățile care vor avea în vedere modernizarea Bucur Obor.

  • Lucrările de finisaje și compartimentări interioare vor fi realizate de Sprint Plast contra sumei de 736.658 de euro + TVA.
  • Placarea pereților și ventilarea vor fi coordonate de Eurofatade Development pentru peste 825.521 de euro + TVA.
  • Montarea echipamentelor VRF și a accesoriilor rămâne în grija Air Tech Consulting și va costa 175.327 de euro + TVA. Tot Air Tech Consulting se va ocupa și de sistemele de climatizare și încălzire contra sumei de peste 306.000 de euro + TVA.
  • Nu în ultimul rând, ventilatoarele și recuperatoarele de căldură vor reveni în grija Air Tech Consulting pentru suma de 287.285 de euro + TVA.

Bucur Obor a fost înființat în 1975, fiind printre primele magazine universale din București. Din 1977 până în anul 1989, Bucur Obor a constituit principala sursă de aprovizionare a locuitorilor din zonă și a românilor din restul țării.

În februarie 2022, One United Properties, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din România, a anunțat finalizarea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor. În urma încheierii tranzacției, One United Properties deține controlul unic direct asupra BO Retail Invest, care la rândul său deține pachetul majoritar de acțiuni la Bucur Obor, societate listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BUCU.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut pus la dispoziție de One United Properties, BO Retail Invest a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor contra unei sume de 64.935.000 lei, la un preț de 8.918 lei per acțiune. Tranzacția a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenței din România, autorizare primită de One United Properties în data de 4 februarie 2022. Achiziția BO Retail Invest de către One United Properties s-a realizat la valoare nominală.

One United Properties este o companie imobiliară românească listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Complexul Bucur Obor va fi modernizat. Cât vor costa lucrările