Lectură de 4 minute

09 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Compania românească de tehnologie 2Performant s-a listat la Bursă

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Compania românească de tehnologie 2Performant Network S.A., liderul pieței de marketing afiliat din România, a intrat oficial pe Bursa de Valori București din data de 9 decembrie. Acțiunile companiei au început tranzacționarea pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB, pe piața AeRO, sub simbolul 2P. 

„În 2020, viitorul a venit în prezent. Digitalizarea accentuată, comerțul online, munca la distanță, toate au crescut cu viteză spectaculoasă, creând o oportunitate pentru care 2Performant era pregătită. Platforma noastră, 2Performant.com, ajută de ani de zile magazinele online să colaboreze la distanță cu mii de talente digitale din marketing, pe baze democratice și transparente, generând astfel valoare în baza unui model de business unic, scalabil, profitabil. Pentru a valorifica oportunitățile următorilor ani, pasul firesc pentru noi în acest moment este listarea la Bursa de Valori București. Sunt convins că aceasta este cea mai sănătoasă rută de finanțare pentru companiile de tehnologie și că întâlnirea dintre capitalul disponibil pe Bursa de la București și potențialul companiilor românești de tehnologie poate aduce schimbări importante în economia noastră în următorii ani. Aștept cât mai mulți antreprenori din tehnologie să ni se alăture pe Bursa de Valori București”, a spus Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

În 2008 a luat naștere prima rețea de marketing afiliat din România, bazată pe un model de business de publicitate plătită la cost pe vânzare. Această viziune se traduce în 5,4 milioane de tranzacții în valoare de peste 226 de milioane de euro intermediate până acum de platforma 2Performant.com pentru peste 600 de jucători din eCommerce din România și din regiune, din peste 30 de industrii, precum Orange, Decathlon, Elefant, Libris, FashionDays, Cărturești, Noriel și alții.

De-a lungul timpului, 2Performant a crescut de peste 200 de ori în termeni de cifră de afaceri. Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerțului online în această perioadă și la evoluția marketingului digital, compania are un potențial ridicat de creștere. După o majorare cu 20% a cifrei de afaceri în 2019, pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% și cu 129% a indicatorului EBITDA față de aceeași perioadă a anului trecut. 11% din veniturile companiei în totalul cifrei de afaceri sunt generate pe piețele externe.

„2Performant vine la Bursă într-un moment bun, cu un model de business validat și cu o capacitate de creștere și de scalare dovedită. Avem în fața noastră o fereastră de oportunitate în comerțul online și în digital, nu doar în România, ci și în regiune. Dorim să valorificăm această oportunitate și ne propunem să continuăm creșterea accelerată a companiei, de până la patru ori în următorii cinci ani. Suntem într-o competiție globală pentru talent, în care companiile de tehnologie sunt bine finanțate și avem încredere că listarea ne va oferi acces la capital pentru a ne putea pune în aplicare planurile de dezvoltare pe termen lung. Ne uităm la consolidare și creștere pe piețele de marketing afiliat și influencer marketing în România, extinderea în regiune și achiziții. Concret, pentru anul viitor avem în vedere o majorare a capitalului social, care să închidă cercul început prin rundele de investiții private și continuat prin listarea tehnică”, a declarat Bogdan Aron, CFO 2Performant.

Consultantul autorizat care a asigurat admiterea la tranzacționare a acțiunilor companiei de tehnologie 2Performant este SSIF Goldring. De-a lungul timpului, 2Performant a derulat multiple runde de finanțare cu business angels, în valoare totală de aproximativ 500.000 de euro. 2Performant a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este auditată. Până acum, compania a realizat investiții de peste 1 milion de euro în propria tehnologie dezvoltată și operată de echipa internă de developeri.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în boardul consultativ 2Performant (7%). Peste 65% dintre acțiunile 2Performant sunt deținute de management, fondatori și membrii board-ului consultativ 2Performant. Aceștia au semnat un acord prin care s-au angajat că nu vor vinde acțiuni 2Performant în următoarea perioadă. La momentul listării, lichiditatea va fi asigurată de alți acționari dintre cei 44 de acționari existenți, unii dintre aceștia fiind investitorii din perioada 2009-2015. Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

Citeste si:
Europenii cer inchiderea breșei fiscale și taxe vamale de 50% pentru Shein. Retailerul ar putea rata listarea la bursă
Europenii cer inchiderea breșei fiscale și taxe vamale de 50% pentru Shein. Retailerul ar putea rata listarea la bursă
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania românească de tehnologie 2Performant s-a listat la Bursă