Lectură de 2 minute

24 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Comisia Europeană a legalizat consumul de insecte. Cu ce putem înlocui puiul de acum încolo

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu 24 ianuarie 2023, europenii vor putea înlocui puiul cu greieri. Comisia Europeană a legalizat consumul de insecte în cadrul blocului comunitar european. 

Sursa foto: Pixabay.com

În final, europenii își pot îmbogăți dietele cu insecte și, deși ideea poate părea ciudată sau chiar respingătoare pentru unii, problema este mai mult una de necunoaștere a beneficiilor insectelor ca sursă de hrană, scrie The Mayor.

Pentru început, doar patru tipuri de insecte pot fi consumate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, începând cu 24 ianuarie, restaurantele și retailerii pot introduce următoarele:

  • greieri domestici (Acheta domesticus),
  • larvele viermelui mic (cunoscut și ca gândacul de gunoi, Alphitobius diaperinus),
  • larvele lăcustelor și viermilor de făină obișnuiți, potrivit Agenției Europene de Știri în Alimentație.

Consumul de insecte nu este un capriciu sau un obicei al bogaților, ba dimpotrivă. Insectele procesate sunt mult mai ieftine și reprezintă o sursă ecologică de hrană. În plus, pentru cei care vor să slăbească, insectele sunt soluția potrivită. Cât despre gust, nu trebuie să va imaginați ceva urât, de regulă acestea nu au nici miros, nici gust.

De asemenea, dacă credeți că introducerea insectelor în meniu este o noutate, vă înșelați. Mai degrabă, revenim la vechile tradiții, grecii și romanii fiind mari consumatori de cicade, considerându-le delicatese.

Insectele au devenit parte din meniu, în momentul în care au început să fie văzute ca dăunători ai culturilor agricole din Europa.

Se vor schimba obiceiurile de consum începând cu această nouă lege?! Ținând cont că trăim într-o societate din ce în ce mai conștientă de modalități sustenabile de hrană și cu gândul la alimente ecologice, este foarte probabil ca mâncarea pe bază de insecte să devină un obicei. Însă vor mai trece câteva generații până la însușirea acestui mod de trai.

Citeste si:
Directiva mic-dejun: Parlamentul European și Consiliul au decis etichetarea mai clară a compoziției mierii, gemurilor și a laptelui
Directiva mic-dejun: Parlamentul European și Consiliul au decis etichetarea mai clară a compoziției mierii, gemurilor și a laptelui
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Comisia Europeană a legalizat consumul de insecte. Cu ce putem înlocui puiul de acum încolo