Lectură de 3 minute

26 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Coca-Cola România și Dorna lansează o nouă inițiativă de colectare separată a deșeurilor pe litoral

Anca Olteanu

Sistemul Coca-Cola România și Dorna, în parteneriat cu organizațiile CSR Nest și GreenPoint Management, au lansat o nouă inițiativă de colectare separată a deșeurilor de pe litoral.

Proiectul beneficiază de susținerea Primăriei Constanța si Primariei Limanu și este derulat sub umbrela „După Noi, strângem tot noi”, parte a platformei de sustenabilitate a Sistemului Coca-Cola România, După Noi.

Campania, care se desfășoară în perioada 22 iulie – 29 august, în stațiunile Vama Veche și Mamaia, constă în amplasarea în locațiile menționate a unui sistem de colectare separată – numit eco-remorca - ce răsplătește pe loc consumatorii care colectează PET-uri cu premii de sezon.

„Cei mai mulți dintre noi au fost educați să creadă că ambalajele produselor pe care le consumă sunt deșeuri, pe care trebuie să le arunce la gunoi. Aceasta este o percepție înrădăcinată în mintea consumatorilor, pe care ne dorim să o schimbăm. Din acest motiv construim campanii de tipul celei pe care o lansăm astăzi, menite să atragă atenția tuturor că ambalajele pot deveni o resursă dacă sunt revalorificate. Atunci când sunt colectate separat în mod corespunzător, prin reciclare, pot fi transformate în alte obiecte. Sperăm ca, prin această campanie, să convingem cât mai mulți români că ceea ce lăsăm #dupanoi generațiilor următoare stă doar în puterea și deciziile noastre”, a spus Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager la Coca‑Cola HBC România.

Programul de colectare a deșeurilor de pe litoral

Voluntarii CSR Nest îi vor întâmpina la eco-remorca pe turiștii care doresc să colecteze separat sticlele PET, în fiecare săptămână, de joi până duminică, astfel:

Citeste si:
Trifoi Fest organizează dezbateri și ateliere despre reciclare și un trai sustenabil
  • 22 iulie – 8 august la Sandalandala, Vama Veche 

  • 9 - 29 august 2021, Aroa Beach, Mamaia

Participarea la program se va desfășura după următoarea mecanică:

  • La 5 PET-uri colectate, participantul va primi un set de cărți de joc din material reciclat;

  • La 10 PET-uri colectate, participantul va primi o sacoșă din bumbac, realizată de Atelierul de Pânză – proiect al ONG-ului ViitorPlus, care militează pentru protejarea mediului. 

Eco-remorca este un sistem de colectare separată a deșeurilor, prevăzut cu două echipamente de tip RVM (Reverse Vending Machine), care includ un compactor intern, astfel fiind posibilă colectarea unui volum mult mai mare de deșeuri reciclabile decât în coșuri obișnuite.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2018 vânzări de 2,2 miliarde de unități. Compania are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola România și Dorna lansează o nouă inițiativă de colectare separată a deșeurilor pe litoral