Lectură de un minut

02 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Coca Cola, restructurări masive: aproape 4.000 de angajați disponibilizați

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Coca Cola anunță concedieri masive, compania urmând să renunțe la peste 3.500 de salariați. Decizia de a reduce la jumătate unitățile operaționale vine pe fondul înregistrării unei scăderi majore a vânzărilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Criza sanitară ar putea să nu fie singurul efect negativ al pandemiei de coronavirus, astfel că diverse companii puternice, unde s-au înregistrat modificări în profit, încep să fie afectate.

Strategia celui mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, de a renunța la 5% din angajați (peste 3.500 de salariați) vine după ce vânzările au înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din ultimii 25 de ani. Astfel, concedierile sunt prezentate ca o soluție pentru compensarea cheltuielilor cu materiile prime.

Reprezentanții companiei au declarat că majoritatea restructurărilor vor fi în Canada și Statele Unite ale Americii, însă un exercițiu similar putându-se aplica și în alte țări, titrează Retail Detail.

Există varianta plecării voluntare, iar cei care optează pentru asta vor primi pachete salariale compensatorii. S-a precizat că vor fi costuri totale pentru ordonanțe estimate la 350-550 de milioane de dolari.

Potrivit responsabililor firmei, decizia este una menită să “schimbe structura organizatorică”, după revizuirea planurilor. Astfel, în loc de 17 unități operaționale, cât sunt în prezent, se va ajunge la doar nouă, divizate în patru segmente geografice.

Prăbușirea vânzărilor este pusă pe seama măsurilor pentru evitarea răspândirii pandemiei de Coronavirus, care a limitat sau interzis activitatea restaurantelor, stadioanelor, cinematografelor, de unde se raporta jumătate din profitul total.

Afacerile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au avut mai mult de suferit de pe urma pandemiei de Coronavirus, înregistrând o scădere de 26%, în timp ce veniturile organice din America de Nord au scăzut cu 18%.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca Cola, restructurări masive: aproape 4.000 de angajați disponibilizați