Lectură de 2 minute

03 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Coca-Cola investește 10 milioane de euro în ambalaje din plastic reciclat

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Începând cu această vară, toate sticlele PET Coca-Cola fabricate în Belgia vor fi în întregime din plastic reciclat. Schimbarea va implica o investiție de zece milioane de euro, scrie Retail Detail.

Coca-Cola European Partners (CCEP) interzice plasticul virgin din combustibilii fosili pentru sticlele sale PET din Belgia și Luxemburg.

Cu excepția a trei ambalaje produse în străinătate, toate sticlele PET ale companiei de băuturi vor trece la plastic reciclat în această vară.

Prin acest lucru, facem un pas uriaș către ambalaje circulare din plastic cu mai puține emisii de carbon la care lucrăm împreună cu întreaga industrie”, a declarat An Vermeulen, director Belgia-Luxemburg pentru CCEP.

Trecerea la plasticul reciclat va costa gigantul băuturilor în jur de zece milioane de euro, deoarece materialul reciclat este mai scump decât plasticul nou.

CCEP își propune să lucreze la îmbunătățirea colecției sticlelor uzate pentru ca ambalajele să fie cu adevărat circulare până în 2025.

„În acest moment, 92% din sticlele noastre sunt reciclate în Belgia. Acest lucru nu este cu siguranță rău, dar mai este de îmbunătățit. Mai ales pe drumuri, nu este întotdeauna ușor să colectezi sticle, ceea ce înseamnă că acestea ajung ca gunoi în natură", a explicat An Vermeulen.

Pentru a încuraja consumatorii să recicleze ambalajul și mai bine și, cu siguranță, nu doar să-l arunce, compania va lansa o nouă campanie de marketing în această vară - așa cum a făcut acum doi ani.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Coca-Cola înlocuiește folia de plastic pentru baxurile de doze

Sistemul Coca-Cola în România a investit două milioane euro în fabrica din Timișoara și aduce tehnologia Keel Clip în România, înlocuind folia de plastic folosită pentru baxurile de doze cu un ambalaj colectiv din carton biodegradabil și reciclabil.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu. Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola investește 10 milioane de euro în ambalaje din plastic reciclat