Lectură de un minut

27 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Compania Coca-Cola este investigată de autoritatea de concurență europeană și riscă o amendă de 1 miliard de dolari

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea de concurență a Uniunii Europene a început o investigație asupra gigantului producător de băuturi carbogazoase Coca-Cola, care riscă o amendă de 1 miliard de dolari, potrivit presei germane, citate de retail-detail.eu.

Autoritățile europene au trimis companiei americane o serie de întrebări ca parte a investigației preliminare, ce vizează sistemul de discount al producătorului.

Reprezentanții Coca-Cola au confirmat că au primit cererea de informații de la autoritățile europene și se vor supune legislației, urmând să coopereze. Compania a refuzat să facă alte declarații.

Christian Verschueren, directorul general al organizației europene de comerț EuroCommerce, care reprezintă federațiile naționale și companiile din retail și FMCG, s-a declarat mulțumit de investigație, pentru că aceasta va clarifica modul în care marii furnizori își folosesc puterea de piață în detrimentul consumatorilor.

„Am evidențiat, timp de mulți ani, problemele cu care se confruntă industria noastră pe măsură ce fabricanții produselor „must-have” își folosesc puterea de piață pentru a impune condiții unilaterale și a limita competiția în avantajul lor”, a declarat Verschueren.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2019 vânzări de peste 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă de băuturi răcoritoare, printre care băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Coca-Cola HBC România activează în industria de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania Coca-Cola este investigată de autoritatea de concurență europeană și riscă o amendă de 1 miliard de dolari