Lectură de 2 minute

26 Jun 2018 - Știri și Noutăți

Coca-Cola HBC Romania, pentru al treilea an consecutiv, cea mai responsabila companie de pe piata locala

Abonează-te pe  

Coca-Cola HBC Romania a fost recunoscuta, pentru al treilea an consecutiv, drept cea mai responsabila companie din tara prin transparenta si implicarea cu care a dezvoltat proiecte de responsabilitate sociala si de mediu, conform studiului „Romania CSR Index 2018”, realizat de The Azores.

Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Romania a declarat:„Sustenabilitatea este parte integranta din strategia grupului nostru, Coca-Cola HBC, fie ca vorbim de proiecte de responsabilitate sociala sau de modelul de business. In ultimii 4 ani am fost recunoscuti ca lider in sustenabilitate in industria bauturilor, in Europa si intreaga lume, conform Dow Jones Sustainability Index. In plan local, ne bucura aceasta recunoastere din partea The Azores, pe care o primim pentru al treilea an consecutiv. Acest lucru ne responsabilizeaza si ne motiveaza sa continuam sa implementam proiecte cu impact real pentru comunitate. Nu in ultimul rand, este important sa putem vedea o crestere semnificativa a importantei pe care mediul local o acorda sustenabilitatii. Ii felicitam pe toti cei evidentiati pentru performantele in domeniu de studiul CSR Index 2018. Este in beneficiul tuturor, mai ales al consumatorilor, ca sustenabilitatea sa devina un obiectiv vital pentru mediul de afaceri”.

Printre principalele proiecte de impact cu care Coca-Cola HBC Romania s-a remarcat sunt:

  • lansarea platformei Dupa Noi cu programe de sustenabilitate a Coca-Cola HBC Romania; a fost dezvoltat ca un proiect special, al carui obiectiv principal este aducerea in prim-plan a importantei lucrurilor pe care le lasam in urma noastra.
  • workshopuri in Tara Dornelor cu mestesugarii locali, care au invatat sa foloseasca social media pentru a-si promova produsele.
  • reamenajarea eco-turistica a casacadei Bigar, una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume, a fost realizata la initiativa angajatilor companiei
  • proiectul de educatie La TINEri este Puterea, prin care isi propune sa contribuie la integrarea unui numar cat mai mare de tineri pe piata muncii. In 2018 se lanseaza o platforma de e-learning, pentru extinderea ariei geografice si cresterea numarului de parteneri institutionali implicati. Proiectul isi propune sa implice circa 3.000 de tineri.
  • implementarea „Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici”, cea de-a patra editie. Cu o mobilizare spectaculoasa, proiectul a inregistrat peste 23.000 de elevi si profesori din 5 judete care au participat la colectarea a aproximativ 50 tone de deseuri de plastic.

Romania CSR index a fost lansat in 2016 si este singurul rating din Romania care evalueaza informatiile non-financiare ale companiilor. Indexul este o analiza a gradului de transparenta si performanta in domeniul CSR/Sustenabilitate corporativa al companiilor cu peste 500 de angajati din Romania. Anul acesta, studiul a luat in considerare toate cele 696 de companii din Romania cu peste 500 de angajati. In urma analizei realizate de The Azores, Coca-Cola HBC Romania a primit un scor de 94 de puncte, situandu-se pe primul loc in cadrul sectiunii Gold Level, in cadrul careia au fost premiate alte cinci companii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola HBC Romania, pentru al treilea an consecutiv, cea mai responsabila companie de pe piata locala