Lectură de 3 minute

17 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Coca-Cola HBC a adus Costa Coffee în România sub formă de cafea ambalată, distribuită în retail și HoReCa

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Coca-Cola HBC, îmbuteliatorul băuturii pe plan local, a lansat în România brandul Costa Coffee. Coca-Cola HBC distribuie din această lună cafea ambalată în rețele de retail și în punctele HoReCa partenere și are planuri de a lansa capsulele de cafea, espressorul Costa Coffe Express sau soluții de coffee-to-go, însă nu va deschide nicio cafenea Costa Coffee, neavând planuri în acest sens.

Costa Coffee este disponibilă în magazinele comerciale din țară și în punctele HoReCa partenere sub formă de cafea ambalată boabe, măcinată și prăjită, în 4 variante: Signature Blend, Signature Dark Blend, Colombian Roast și Bright Blend.

România este una dintre primele piețe din grupul Coca-Cola HBC care lansează Costa Coffee, brandul fiind recent lansat și în Bulgaria, Polonia și Ungaria. Coca-Cola a cumpărat Costa Coffe, al doilea cel mai mare lanț de cafenele din lume după Starbucks, pentru suma de 5,1 miliarde dolari în 2018.

„Un motiv pentru care lansăm categoria de cafea este pentru că avem ca obiectiv de a oferi românilor o mare varietate de băuturi. Vrem să fim prezenți în toate categoriile care contează pentru România. Este o investitție și o decizie strategică care urmează achiziția companiei din 2019.”, a declarat Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România.

Nu va fi deschisă nicio cafenea Costa Coffee

Cafeaua ambalată Costa Coffee, în cele patru variante, va fi distribuită în magazine comerciale, în locațiile HoReCa partenere Coca-Cola HBC, precum și în online, după cum a declarat managerul Coca-Cola HBC România.

Prețul unui pachet de cafea Costa Coffee Senior Blend de 200 de grame este între 18 și 20 de lei. „Produsele se adresează unui segment premium, însă vrem să facem accesibilă tututor cafeaua de calitate”, au mai spus reprezentanții Coca-Cola HBC România.

Coca-Cola HBC plănuiește să dezvolte noi variante în perioada următoare, precum caspulele de cafea Costa Coffee, ce vor fi lansate în septembrie, dar și espressorul Costa Express sau soluțiile de cafea-to-go. „Acestea din urmă sunt mai mult decât un vending machine; îți poți face cafeaua ca la un coffee shop, îți alegi din 250 de variante de cafea. Le vom plasa în zone cu trafic unde sunt consumatorii nosțri”, au declarat reprezentanții Coca-Cola HBC.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Deși este al doilea cel mai mare lanț de cafenele din lume, Costa Coffee nu va lansa în România nicio cafenea, reprezentanții Coca-Cola HBC declarând că nu au planuri în acest sens și că se concentrează pe zona de comerț și distribuție.

De altfel, încă de la achiziția lanțului de cafenele, reprezentanții Coca-Cola mizau pe ideea de a dezvolta un brand global de cafea pe care să îl comercializeze, pe lângă brandul Georgia din Japonia. „Cafeaua este una dintre categoriile cu cele mai puternice cresteri din lume si Coca-Cola are nevoie sa se extinda in piata cafelei si a bauturilor calde”, declara James Quincey, CEO-ul Coca Cola, la momentul achiziției.

În următorii trei ani, Grupul Coca-Cola HBC va lansa Costa Coffee în toate cele 28 de piețe în care este prezentă.

Costa Coffee a mai fost prezentă în România în 2006, în regim de franciză, dar s-a retras în contextul crizei financiare. Costa Coffe este un lanț de cafenele britanic, fondat de frații Sergio și Bruno Costa în urmă cu aproape 50 de ani.

Coca‑Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca‑Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca‑Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola HBC a adus Costa Coffee în România sub formă de cafea ambalată, distribuită în retail și HoReCa