Lectură de un minut

07 Jul 2014 - Știri și Noutăți

6 din 10 clienti online cumpara mai multe produse pentru a avea transport gratuit!

Abonează-te pe  

Desktopurile si laptopurile sunt preferate de cumparatorii online in defavoarea dispozitivelor mobile. Telefoanele de tip smartphone au un rol important in experienta de shopping online, insa interfata pentru utilizator nu este suficient de atractiva pentru cumparatori, rezulta dintr-un studiu realizat de comScore si UPS.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de peste 5.800 de cumparatori online fideli din Statele Unite ale Americii, in intervalul 27 februarie - 9 martie 2014. Principalele argumente pentru care cumparatorii online prefera desktopul:

43% dintre cei intervievati apreciaza ca pe mobil nu pot avea o imagine suficient de clara sau mare a produsului
34% considera ca descrierea produsului nu este lizibila
31% afirma ca este dificil sa compare mai multe produse
30% au rezerve in ceea ce priveste securitatea informatiilor de plata pe mobil

Atunci cand achizitioneaza de pe dispozitive mobile, 41% dintre respondenti prefera versiunea web a unui site, in timp ce 34% aleg versiunea pentru mobil, iar 25% o aplicatie mobila.

Retelele sociale au un impact cuantificabil asupra deciziei de cumparare, potrivit studiului. Astfel, o treime din totalul cumparatorilor si jumatate dintre cumparatorii din generatia Millennials (nascuti intre 1980 si 1995) apreciaza ca sunt influentati de retelele sociale in decizia de a achizitiona.

De asemenea, cumparatorii obisnuiesc sa isi impartaseasca pe retelele sociale opiniile in legatura cu anumite produse si servicii. Pentru cumparatorii satisfacuti, principalul canal este Facebook (86%), urmat de Twitter (34%), Google + (23%), Pinterest (21%) si Instagram (19%).

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a evenimentului
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a evenimentului
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  6 din 10 clienti online cumpara mai multe produse pentru a avea transport gratuit!