Lectură de un minut

19 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Clarificările RetuRo cu privire la SGR: Reciclarea începe după ce ambalajele pleacă de la ReturRO

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Întrucât atât unii comercianți cât și unii consumatori sunt, într-o anumită măsură, nelămuriți în ce privește funcționarea Sistemului Garanție-Returnare, reprezentanții ReturRO, compania care administrează sistemul, au venit cu unele clarificări. 

 

Sursa foto: RetuRO

Astfel, aceștia au arătat faptul că nu vor exista decât 10 centre regionale unde vor fi colectate ambalajele aduse de consumatori în magazin, nu 17, cât se anunțase inițial.

Prin urmare, întregul sistem a fost regândit după confruntarea cu realitatea din teren, subliniind faptul că noul număr de centre regionale reprezintă o eficientizare a operațiunilor.

„Reciclarea începe după ce ambalajele pleacă de la ReturRO. După ce consumatorul duce înapoi ambalajele, după ce le introduce în RVM-uri (Reverse Vending Machine, n.r.), acestea se compactează, iar cele de sticlă se sparg. De acolo sunt preluate de operatorii logistici și duse în centrele ReturRO", au arătat reprezentanții companiei.

Citește articolul integral pe wall-street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Clarificările RetuRo cu privire la SGR: Reciclarea începe după ce ambalajele pleacă de la ReturRO