Lectură de 2 minute

05 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Ciocolata Kinder, retrasă de pe rafturile din Europa în urma contaminării cu salmonella

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder de pe rafturi cu două săptămâni înainte de Paște, în urma unor suspiciuni de contaminare cu salmonella, scrie Reuters.

Produsele sunt fabricate la uzina sa de la Arlon (Belgia) și vândute în Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia.

„Reacheminăm în mod voluntar loturi selectate de Kinder Surprise, ca pas de precauție, deoarece am luat cunoștință de o posibilă legătură cu un număr de cazuri raportate de salmonella”, se arată în notificarea de retragere.

În Marea Britanie, autorităţile sanitare au anunţat încă de sâmbătă că au decis să retragă de la comercializare anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise din cauza unei "posibile legături cu o epidemie de salmoneloză". Un purtător de cuvânt al Autorităţii sanitare britanice a precizat marţi că 63 de cazuri de contaminare cu salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic.

Nu au fost raportate decese, dar cele mai multe dintre cele 63 de cazuri de salmonella de până acum sunt în rândul copiilor cu vârsta de cinci ani și sub cinci ani. Se pare că au fost înregistrate mai multe cazuri în Europa, inclusiv în Irlanda, Franța, Germania, Suedia și Țările de Jos, scrie și BBC.

În Franța, 21 de persoane infectate cu salmonella au fost identificate de Centrul naţional de referinţă din cadrul Institutului Pasteur, dintre care 15 au precizat că au consumat produsele Kinder afectate de retragere.

Produsele retrase de pe rafturile magazinelor sunt: Kinder Surprise de 20g şi 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs și Kinder Happy Moments. Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) a sfătuit clienții să nu mănânce produsele afectate, care poartă pe ambalaj data de expirare între 11 iulie și 7 octombrie.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ciocolata Kinder, retrasă de pe rafturile din Europa în urma contaminării cu salmonella