Lectură de 2 minute

22 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Chef Giuseppe Raciti, premiat de către Ghidul Michelin, vine la Sciccheria, restaurant cu specific italienesc

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Restaurantele Sciccheria anunță programul Issima, o colaborare inegalabilă cu Giuseppe Raciti, cheful care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea
Michelin. Astfel, începând cu luna februarie, apreciatul bucătar devine consultant culinar al brandului. Ca urmare a acestui parteneriat, Giuseppe Raciti va semna meniurile celor două restaurante-Sciccheria Pipera, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, pe bulevardul Pipera, și Sciccheria Rosetti, în Capitală, pe strada Tudor Arghezi -, va contribui la pregătirea personalului, va organiza cine de degustare pentru oaspeții restaurantelor, va realiza meniuri și va găti personal, în cadrul evenimentelor corporate și private, unde este solicitat.

Sursa foto: Sciccheria

În perioada următoare, chef Raciti va aduce o nouă viziune meniului, transformându-l într-o explozie de gusturi și arome unice. Meniurile de evenimente private vor fi realizate tot de către consultantul italian și implementate de către echipa Sciccheria.

Angajații Sciccheria vor beneficia de sesiuni de formare atât în România, cât și în Italia. În cadrul proiectului Issima, echipa culinară Sciccheria condusă de Michael Passarelli va beneficia de sesiuni de formare în România, cu ocazia vizitelor chefului consultant, dar și de stagii profesionale, în Italia.

Rând pe rând, fiecare dintre angajații localelor va avea ocazia să lucreze în restaurantul Zash, din Italia, pentru a descoperi pe cont propriu ce presupune activitatea într-o bucătărie premiată de ghidul Michelin, care sunt așteptările colegilor și ale oaspeților.

În fiecare lună, Sciccheria și Giuseppe Raciti vor organiza împreună cine de degustare, pentru oaspeții localurilor. Prima va avea loc pe 27 februarie, de la ora 20:00, în localul din strada Tudor Arghezi. Meniul va include preparate fine, create de chef pentru a ilustra stilul său gastronomic puternic ancorat în rădăcinile și tradițiile Siciliei. Prețul meniului este de 890 lei, cu asociere de vinuri.

În plus, cei care optează pentru evenimente private sau corporate marca Sciccheria se vor putea bucura de expertiza chefului ce se va implica atât în partea de concepere meniu, cât și în cea de implementare la fața locului.

“Avem deja 3 variante de meniuri de catering stelat, realizate de către chef Raciti pentru clienții de evenimente corporate sau private, însă, în funcție de specificul fiecărei ocazii, putem veni cu modificări și propuneri adaptate. Astfel ne asigurăm că oaspeții noștri care își doresc mese Business - Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe Raciti, premiat de către Ghidul Michelin memorabile beneficiază, într-adevăr, de preparate culinare extrem de fine și de experiențe frumoase, nemaiîntâlnite în România”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

Citeste si:
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului

Sciccheria este un brand local de restaurante gastronomice italienești, cu influențe siciliene. Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului, iar, cel de-al doilea, în Capitală, în ianuarie 2024.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Chef Giuseppe Raciti, premiat de către Ghidul Michelin, vine la Sciccheria, restaurant cu specific italienesc