Lectură de 2 minute

25 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Cererea pentru sistemele de control al accesului fără contact a crescut cu 10% în pandemie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Sistemele de control acces fără contact câștigă tot mai mult teren, iar de la declanșarea crizei sanitare generate de coronavirus, cererea pentru astfel de produse a crescut cu circa 10%, potrivit Assa Abloy România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, unul dintre jucătorii din industria de soluții de acces.

„În contextul în care încă ne luptăm cu pericolele determinate de COVID-19, companiile caută soluții care să asigure o revenire la un mod de lucru normal și în deplină siguranță pentru angajați, colaboratori sau clienți. Astfel, siguranța în spațiile publice și mai ales în cele de birouri a devenit o prioritate pe piața locală. În acest sens, o mare parte dintre companii se îndreaptă către soluții de control al accesului fără contact, dar și către sisteme care să permită localizarea persoanelor dintr-un anumit spațiu și, astfel, gestionarea optimă a vizitatorilor”, a declarat Florin Tihulcă, managing director Assa Abloy România.

Principalele categorii de produse și servicii ce pot asigura un mediu de lucru sigur din punct de vedere al contextului pandemic sunt sistemele de control acces digitale, automatizările pentru uși, mânerele antibacteriene sau cele de tip no-hands, dar și sistemele de monitorizare a accesului în timp real.

„Estimăm un avans cu 10% al vânzărilor de sisteme de control acces fără contact în această perioadă”, a mai spus reprezentantul companiei.

Principalele industrii care apelează în prezent la astfel de produse sunt cea medicală și cea a clădirilor de birouri, acestea fiind principalele zone în care răspândirea virusului Covid-19 reprezintă un real pericol. De asemenea, un interes crescut pentru sistemele de control al accesului touchless există și în industria hotelieră, cât și în unitățile de învățământ.

Compania suedezo-finlandeză Assa Abloy are aproximativ 47.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Firma a intrat pe piața din Româniaîn 1998, prin preluarea companiei de produse de securitate Urbis.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cererea pentru sistemele de control al accesului fără contact a crescut cu 10% în pandemie