Lectură de 2 minute

09 Sep 2020 - Știri și Noutăți

CEO-ul companiei Lidl a demisionat la doar câteva luni de când a preluat funcția de conducere

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Ignazio Paterno, care ocupa funcția de CEO pentru retailerul Lidl, părăsește oficial compania. Deși decizia este pusă pe seama navetei din Germania în Italia, există mai multe zvonuri care pun demisia pe seama unor tensiuni interne.

Paternò a fost CEO al discounterul german timp de doar câteva luni - deși era CEO temporar încă din aprilie 2019. Într-un comunicat de presă se precizează că CEO-ul pleacă din propria voință, din motive personale: deoarece lucrează în Germania, dar locuiește în Italia și preferă să renunțe la navetă, notează Retail Detail.

Această explicație a ridicat câteva întrebări, deoarece Paternò lucrează la Lidl încă din 2004, ocupând diverse funcții.

CEO-ul Lidl: funcții ocupate de Ignazo Patterno

Ignazo Paterno a avut diverse roluri pentru compania sursă, Schwarz Group, încă din 2004 (manager de achiziții). La vârsta de 35 de ani, în 2015 a preluat președinția și a devenit CEO pentru Lidl Italia până la finalul anului 2018. Ulterior a devenit șef adjunct al achizițiilor pentru ca din august 2019 și până la finalul lui august 2020 să fie CEO Lidl.

Totuși, Paterno nu este primul CEO care a renunțat la Lidl după doar puțin timp la conducere. Predecesorul său, Jesper Hojer, a plecat la doar doi ani după ce l-a înlocuit pe Sven Seidel - care, la rândul său, și-a păstrat poziția timp de doar trei ani. Motivele reale ale plecării lor nu au fost niciodată făcute publice, dar se știe, în general, că erau deseori în conflict cu Klaus Gehrig, proprietarul Lidl din multinaționala Schwarz Gruppe.

De când Gehrig a preluat conducerea de la proprietarul Dieter Schwarz, el a încercat să-și promoveze viziunea pentru lanțul Lidl - una care de cele mai multe ori nu era compatibilă cu a altor manageri. Cu doar două săptămâni înainte ca Hojer să părăsească poziția de top la Lidl, și CEO-ul brandului Kaufland a plecat. Între timp, Gehrig a decis să-l înlocuiască pe Paternò - temporar - cu Gerd Chrzanowski, care urmează să-l înlocuiască pe Gehrig în ierarhia grupului Schwarz Gruppe.

Metro, demisie surprinzătoare

În contextul industriei de retail, vestea este surprinzătoare, având în vedere că de curând si CEO-ul companiei Metro a anunțat că va demisiona la finalul anului, în ciuda faptului că mandatul său de conducere ajunge la sfârșit abia în 2022.

În perioada cât a ocupat funcția de Director General al grupului Metro AG, Olaf Koch, compania a avut datoriile reduse cu peste șapte miliarde de euro și s-a transformat într-o companie specializată pe vânzările angro.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CEO-ul companiei Lidl a demisionat la doar câteva luni de când a preluat funcția de conducere