Lectură de 2 minute

29 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Cel mai mare târg de produse artizanale gourmet. Când și unde va avea loc 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cea de a VI-a ediție o vom desfășura în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului, la Hanu’ lui Manuc (cel mai vechi Han funcțional din Europa, dar și un restaurant plin de istorie și farmec), în weekendul 30 -31 Martie. 

 

Sursa foto: Facebook/MADR

Vor fi degustări, educație privind consumul de produse locale, vorbim despre unicitate, sprijin și despre multe alte valori, așa cum te-am obișnuit. Vor fi prezenți producători locali din toată țara cu produse artizanale gourmet remarcabile a căror producție se întind pe durata unui secol de istorie cu povești fabuloase. Mulți dintre ei sunt pentru prima dată în București.

Hanul lui Manuc va fi pentru 2 zile un loc în care experiențele gastro - oenologice reprezintă sufletul, prietenia, cultura și dragostea enoică a fiecăruia dintre noi, prin prezența unor crame boutique care au reușit să obțină medalii de aur la concursuri naționale și internaționale de profil.

Te vei împrieteni cu singurele vinuri biodinamice din România produse în “vii care se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează”. Te vei bucura de vinuri in ediției limitată create cu pasiune pe domenii viticole mici, pasiune care se întinde pe durata unui secol de vinificație.

La standul Valeputna unde a fost inventată delicatesa locală cunoscută sub numele de Cobză, adică păstrăv afumat cu conuri de brad și lemn de fag, îmbrăcat în cetină de brad și legat cu nuiele de alun. Povestea spune că aceasta a fost inventată în 1927 cu ocazia petrecerii date la Castelul Regal din Poiana Iţcani (situat pe Valea Putnei) în cinstea Încoronării Majestăţii Sale, Regele Mihai. Terinele din păstrăv vor fi asezonate cu brânzeturi proaspete și brânzeturi atent maturate 2 ani care au cucerit jurii internaționale la concursuri de fromagerii din Europa.

Toate acestea vor sta lângă produse de brutărie artizanală realizate de oameni buni și calzi. La capitolul reinterpretare de rețete locale îți testăm simțurile cu dulcețurile Delicios - start-up local care îmbină cu măiestrie gustul dulce și textura delicioasă a fructelor cu vodka, gin, rom, whiskey, prosecco, lichior și cognac.

Pasiunea pentru berea craft va fi satisfăcută de Scorilo, nu de regele dac ci de artizanii berii Scorilo prin cele 3 etichete create cu pricepere în Poiana Mărului. Pentru că este un eveniment prin care se încearcă recuperarea gastronomiei locale și rețete vechi de sute de ani, n-o să lipsească zacuște, lactate proaspete și maturate de la ferme din inima Munților Apuseni și din Bucovina. sosuri craft, uleiuri, dulcețuri, gemuri, siropuri, sucuri ecologice, produse în serie mică din fructe și legume locale.

Citeste si:
Târg de produse românești. Când și unde va avea loc
Târg de produse românești. Când și unde va avea loc

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cel mai mare târg de produse artizanale gourmet. Când și unde va avea loc