Lectură de un minut

30 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Ceasurile și brățările smart, folosite de una din două persoane din mediul urban

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

În România, una din două persoane din mediul urban (53%) folosesc un dispozitiv wearables - smartwatch sau smartband, iar 23% din participanții la studiu au declarat că vor să-și achiziționeze un astfel de dispozitiv în viitor, potrivit unui studiu Fitbit.

Dispozitivele wearables sunt utilizate frecvent de către deținători: 9 din 10 participanți la studiul Fitbit spun că le folosesc de 3-4 ori pe săptămână. Cea mai utilizată funcție este cea de monitorizare a mișcării - peste jumătate dintre deținătorii de wearables, în timp ce un sfert dintre ei utilizează dispozitivele pentru monitorizarea somnului sau a antrenamentelor sportive. Alte funcții populare ale dispozitivelor wearables sunt cele de comunicare (notificări, apeluri) sau ceas, iar mai mult de o treime dintre deținători folosesc smartwatch-ul sau tracker-ul pentru monitorizarea sănătății.

Studiul Fitbit a fost realizat de compania specializată Market Opportunity Research (MKOR), în noiembrie 2021, pe un eșantion de 800 de persoane din mediul urban, reprezentativ la nivel național din punct de vedere al genului, vârstei (18-54 ani) și distribuției geografice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ceasurile și brățările smart, folosite de una din două persoane din mediul urban