Lectură de 2 minute

27 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Ce impact are cutia atunci când oferi un cadou?

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

 

De cele mai multe ori, oamenii nu acordă suficientă importanță ambalării unui cadou. Poate că doar câțiva se gândesc la împachetarea cadourilor într-un mod inedit. Din punct de vedere practic, cutia pentru cadou are rolul de a ascunde surpriza din interiorul pachetului și împachetarea produselor într-un mod protejat, securizat. Realitatea este că, o cutie pentru cadouri, are efecte psihologie, atât pentru primitor, cât și pentru cel care le dăruiește.

Creează relații pozitive

Există numeroase studii psihologice care demonstrează faptul că împachetarea unui cadou într-o cutie frumoasă, are efecte pozitive asupra destinatarului. Acesta va fi cu siguranță mult mai fericit, fiind entuziasmat să descopere darurile primite.

Când oferi un cadou cuiva drag, împachetarea într-o cutie personalizată este esențială. Primitorului îi va plăcea un cadou împachetat îngrijit și cu atenție. Ambalajul cadoului reprezintă un simbol al relației apropiate sau de respect, între dăruitor și destinatar.

Provoacă reacții și experiențe extraordinare

Atunci când prezinți un cadou într-o cutie frumoasă de cadou, vei putea face din oferirea cadoului, o experiență extraordinară pentru primitor. O cutie atractivă colorată, minimalistă sau de marcă, va atrage atenția și se va implanta în memoria oamenilor, ca fiind un gest amabil, politicos.

Probabil cel mai important efect pe care o cutie de cadou îl are, este bucuria creată și mulțumirea primitorului, dar și aprecierea, pentru că ambalajul este unul atent selecționat.

Permite creativitatea

Cutiile de cadou vin într-o gamă largă de modele și dimensiuni. Acest lucru permite personalizarea cadoului, în zeci de moduri. Alege cutii cadou ieftine, colorate, cu impriemeuri sau în formă de inimioare, în funcție de persoana care urmează să primească cadoul.

Fii creativ și personalizează cutia cu o carte de vizită sau o notiță personală. Poți lua în considerare chiar și alegerea unei cutii care se aliniază cu personalitatea primitorului. Nu vei da greș, iar reacția provocată la primirea cadoului, va fi excepțională.

Adaugă un strop de credibilitate

De cele mai multe ori, o cutie de cadou reflectă calitatea și valoarea conținutului său. Atunci când oferi un cadou ambalat frumos, într-o cutie bine realizată, calitativă, primitorul se va aștepta la un cadou pe măsură. Un articol de lux și o cutie de calitate inferioară, va compromite calitatea cadoului și vei obține și reacții neplăcute din partea primitorului.

Citeste si:
Mixit a lansat colecția de Paște 2022: 19 produse și 3 vouchere-cadou
Mixit a lansat colecția de Paște 2022: 19 produse și 3 vouchere-cadou

Atunci când oferi un cadou, găsește cutia potrivită, în conformitate cu obiectul dăruit. Doar în acest mod, reacția pe care o vei primi, va fi una pozitivă, iar primitorul va aprecia mai mult valoarea generală a darului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ce impact are cutia atunci când oferi un cadou?