Lectură de un minut

10 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Ce alimente s-au scumpit în luna martie. Cele mai mari creșteri de prețuri, la cartofi și fructe

Abonează-te pe  

Cartofii, fructele proaspete şi tutunul sunt produsele care au înregistrat cele mai mari creșteri ale prețurilor în luna martie a acestui an faţă de luna precedentă, în timp ce ouăle și combustibilii s-au ieftinit, scrie Agerpres.
 

Cartofii s-au scumpit cu 8,74% în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020. Faţă de luna decembrie a anului trecut cartofii s-au scumpit cu 11,67%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate vineri.

Fructele proaspete au avut preţuri mai mari cu 5,22% în martie faţă de februarie şi cu 12% faţă de finalul anului trecut. În schimb, ouăle s-au ieftinit cu 1,7% în martie, faţă de luna precedentă, iar faţă de luna decembrie ouăle au avut preţuri mai mici cu 1,78%.

În categoria mărfurilor nealimentare, tutunul şi ţigările s-au scumpit cu 2,01% în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020 şi cu 4,10% faţă de luna decembrie 2019. Pe de altă parte, combustibilii s-au ieftinit cu 2,64% faţă luna anterioară şi cu 5,79% faţă de decembrie 2019.

Rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 3% în luna martie a acestui an, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,11%, serviciile cu 3,8%, iar mărfurile nealimentare cu 1,39%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sursă foto: Pixabay

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ce alimente s-au scumpit în luna martie. Cele mai mari creșteri de prețuri, la cartofi și fructe