Lectură de 2 minute

31 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Câtă ciocolată au cumpărat românii la primul festival al ciocolatei din Capitală

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

20.000 de vizitatori au călcat pragul târgului Chocolate Festival, primul eveniment dedicat ciocolatei din România, la Casa Ghica din București. Mai mult decât atât, chiar în timpul festivalului, România a câștigat 2 medalii de bronz la concursul internațional de ciocolată de la Florența. 

 

Sursa foto: Wall-street.ro

Chocolate Festival, primul eveniment din piața românească de ciocolată, și-a desfășurat prima ediție în weekend-ul 26-29 mai, la Casa Ghica din Centrul Vechi al Capitalei. Acesta a reunit peste 30 de producători de ciocolată și produse adiacente (cafea, vin, înghețată și ceai), totalizând peste 20.000 de vizitatori în cele 3 zile de târg. Următoarea ediție va avea loc in luna noiembrie a acestui an.

La prima ediție a festivalului de ciocolată s-au înregistrat vânzări de peste 240.000 de lei. Pe lângă „Cea mai bună pralină din lume”, premiu câștigat de Carmela Dragomir în 2019, 2 premii bronz au fost câștigate sâmbătă seara, în cadrul concursului internațional de ciocolată de la Florența, de echipa LivStory, producătorul de ciocolată din Brașov.

Evenimentul Chocolate Festival a reunit și a unit unii dintre cei mai pasionați ciocolatieri din România, a legat prietenii și a creat colaborări inedite. Unii expozanți au fost luați prin surprindere de fluxul de vizitatori și de amploarea evenimentului și au fost nevoiți să comande mai multe produse din laboratoare.

Au fost expozanți care mi-au spus din prima zi că au vândut tot ce aveau pentru cele 3 zile și au fost nevoiți să producă toată noaptea pentru ziua următoare, alții au adus de la magazinele din Brașov sau Ploiești tot ce aveau în stocuri, asta în contextul în care cea mai ieftină ciocolată din târg era 20 de RON și ajungeau la peste 150 RON. Un lucru a fost unanim acceptat în cadrul primei ediții – data viitoare trebuie să extindem spațiul!

Andreea Ilina, organizator Chocolate Festival

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Câtă ciocolată au cumpărat românii la primul festival al ciocolatei din Capitală