Lectură de un minut

05 Aug 2014 - Știri și Noutăți

Afacerile in retail au crezcut cu 8,6%

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, excluzand cel cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 8,6% in primul semestru, ca serie bruta, sustinut de vanzarile de produse nealimentare, care au avansat cu 12,6%, produse alimentare, bauturi si tutun (+7,7%) si de comertul cu carburanti (+2,7%), scrie Wall-Street.ro.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 8,2% fata de primele sase luni din 2013, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+12,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,8%), se arata intr-un comunicat al INS.

Comparativ cu luna mai, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut in luna iunie cu 0,4% ca serie bruta si cu 0,3% ca serie ajustata. Fata de luna iunie a anului trecut, afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat un avans de 10,2% in serie bruta, respectiv de 10,3% ca serie ajustata.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afacerile in retail au crezcut cu 8,6%