Lectură de un minut

16 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Casa de vinuri Zaig și-a dublat veniturile anul trecut, iar pentru 2021 estimează o creștere de 40-50%

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Casa de Vinuri Zaig a înregistrat anul trecut o dublare a veniturilor față de anul anterior, iar pentru 2021 estimează o creștere de 40 – 50%, generată de extinderea în HoReCa, în Cluj-Napoca, București, Brașov, Sibiu, Timișoara și Oradea.

În prezent, aproximativ 10% din vânzări sunt realizate online. Distribuția include vânzările din crama proprie, magazine, HoReCa și canalul online, potrivit unui comunicat de presă.

Din 2013 și până în pezent, casa de vinuri Zaig a investit aproximativ 800.000 de euro în extinderea podgoriei. Jumătate din investiție a fost obținută din fonduri europene și o altă parte vine din fonduri proprii.

Aproximativ 150.000 de euro din suma totală au fost investiți exclusiv în tehnologie, în presă de struguri, în tancuri de depozitare, desciorchinător, dar și într-o nouă linie de îmbuteliere.

Sală de degustări și un spațiu de depozitare la Zaig

Pentru 2021 casa de vinuri va amenaja o sală de degustări și un spațiu de depozitare, iar în următorii 2-3 ani în planul de dezvoltare este vizată și includerea cramei pe lista destinațiilor turistice vitivinicole.

Casa de vinuri Zaig deține 13 hectare plantate cu viță-de-vie, dintre care 1,5 hectare de viță-de-vie veche de 100 de ani, plantată între 1920 și 1925, și 11,5 hectare de vie nouă, plantată în 2013, în urma atragerii de fonduri europene în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Crama, construită ulterior, are o capacitate maximă de 80.000 de litri.

Producția casei de vinuri este formată 95% din vinuri albe, iar restul este reprezentat de de segmentul rose.

Soiurile de struguri principale, românești și străine, aflate în podgoria Casei de Vinuri ZAIG sunt: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Neuburger, Traminer, Fetească Neagră, Pinot Noir, Fetească Regală, Fetească Albă. Dintre soiurile de struguri vechi, cu istorie, ZAIG păstrează Feteasca Albă, Neuburger, Traminer și Muscat Ottonel.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Casa de vinuri Zaig și-a dublat veniturile anul trecut, iar pentru 2021 estimează o creștere de 40-50%